Запечена картопля, загорнута у фольгу, може становити небезпеку для здоров'я через потенційне зростання шкідливих бактерій, зокрема Clostridium botulinum, що викликають ботулізм.

Поєднання вологи та низького рівня кисню всередині фольги створює ідеальне середовище для процвітання цих бактерій. Цей ризик посилюється, оскільки картопля росте під землею і може переносити спори бактерій у ґрунті.

Картопля

Щоб звести до мінімуму небезпеку, картоплю слід ретельно мити перед запіканням, щоб видалити всі спори. Також рекомендується їсти запечену картоплю відразу після приготування.

Якщо потрібно зберігання, не залишайте її в теплому середовищі більше двох годин, оскільки це може зробити її небезпечнішою для вживання. Правильне поводження та швидке вживання є ключем до зниження ризику бактеріального зараження.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Скандал у Нацжурі: чому Катерину Павленко усунули з Євробачення-2025

Фінансовий апгрейд наприкінці травня: хто ловить хвилю достатку, а хто лишається на березі?

Друге життя банана: натуральне добриво, яке творить дива, як зробити

Травень дощить, літо гріє: коли нарешті потеплішає в Україні, прогноз погоди від синоптиків

Показати ще

Еліксир вічної молодості: рецепт бурякового квасу для здоров'я, як у грецьких богів

Українцям виплатять величезні суми: хто отримає до мільйона гривень за здоров'ям

Як перевірити сир просто в магазині та відрізнити його від підробки: ці хитрощі збережуть гроші та здоров'я