Картопля – це один із найпопулярніших овочів, який використовується в меню української кухні. Ось тільки ніхто не заперечуватиме, що проблема зберігання картоплі протягом тривалого часу є викликом для кожного городника.
І правда, щоб картопля зберігалася свіжою і не втрачала свої корисні властивості, необхідно створити оптимальні умови зберігання:
- Ідеальна температура для зберігання картоплі становить від 4 до 8 градусів за Цельсієм. Важливо підтримувати постійну температуру, щоб уникнути перегріву або заморожування бульб.
- Ідеальна вологість становить близько 80-90%, щоб не загнивати або не висихати.
- Достатнє надходження свіжого повітря допомагає запобігти утворенню плісняви та зберегти корисні властивості бульб.
Ще один ворог картоплі – сонячне світло. Через нього овочі стають зеленими і придатні хіба що для посадки, але не вживання в їжу через велику кількість солонини в них.
Крім того, досвідчені городники знають, поряд з яким фруктом потрібно зберігати картоплю, щоб вона не проростала і долежала до весни.
Виявляється, якщо зберігати яблука по сусідству з картоплею в окремих ящиках, вона залишиться свіжою та смачною на всю зиму.
4 знаки Зодіаку, яким доля готує справжній тріумф: успіх, кохання та гроші вже на порозі
Водії Volkswagen бояться власного авто: сенсорні кнопки на ID.4 перетворюють кермо на пастку
Компостна пастка: чого ні в якому разі не можна класти в ґрунт
ОлександрЛукашенко відмовився бути президентом Білорусі… і сина Колю не поставлять в чергу спадкоємців
Вся річ у тому, що яблука виділяють газ – етилен, який сприяє дозріванню томатів, бананів, яблук та інших фруктів та овочів. Але ще газ знижує вуглеводний обмін. Завдяки цій картоплі легше "дихається", а це запобігає проростанню та продовжує термін зберігання картоплі.
Звичайно, іноді потрібно перевіряти свіжість фруктів.
Але не забувайте, що "сусідство" з яблуками "подобається" лише картоплі. Інші овочі та фрукти досить чутливі до етилену. Тому не кладіть яблука поруч із динею, цибулею, персиками та броколі.
Читайте також:
Доповнить картоплю та м'ясо: рецепт смачної моркви в сметані, тушкованій із цибулею