Зберегти хліб свіжим протягом тривалого часу - цілком можливо, якщо дотримуватися правильних методів зберігання.
Так, досвідчені господині поділилися, як зберегти смак і аромат випічки, запобігаючи водночас черствості та цвілі, незалежно від того, приготований він удома чи куплений у магазині.
Багато хто зберігає хліб у хлібницях, пластикових пакетах або тканинних мішках. Однак ці традиційні методи часто призводять до результатів, що розчаровують: хліб висихає, стає твердим або навіть вкривається цвіллю всього за кілька днів. Однак є більш ефективні рішення, щоб продовжити його свіжість.
Всупереч поширеній думці, зберігання хліба в холодильнику може бути корисним. Низькі температури (нижче +5 °C) значно уповільнюють утворення цвілі. Щоб зберегти вологість і м'якість, загорніть хліб у чистий кухонний рушник, перш ніж покласти його в пакет або контейнер.
Заморожування хліба - чудовий варіант для надлишків випічки, як-от буханки, багети або тістечка. Просто покладіть їх у пакет або контейнер, придатний для заморозки, щоб захистити від опіку від заморозки. Під час повторного розігрівання заморожений хліб може відновити свої свіжоспечені якості.
Ігор Зотько долучився до збору на морські дрони Sea Baby а ініціативи платформи UNITED24
Хліб залишиться свіжим до місяця: як зберігати ключовий продукт правильно
Ощадбанк попередив усіх власників банківських карток: зміни вже набули чинності
Анна Трінчер у мікро бікіні закип'ятила температуру: навіть погода змінилася навколо
Процес заморожування може трохи змінити текстуру крохмалю і спричинити незначне зниження вмісту вітамінів, але ці зміни мінімальні. Деякі експерти припускають, що заморожений хліб перетравлюється більш поступово, що знижує ймовірність стрибків рівня цукру в крові.
Читайте також:
Як правильно зберігати овочі та фрукти: чому вони гниють і гроші летять на вітер
Досить на борщі, вареники та квасити: як правильно зберігати капусту, щоб вона була свіжою до літа
Запасаємося з розумом: як зберігати картоплю, щоб вона не гнила і не проростала до літа