Зберегти хліб свіжим протягом тривалого часу - цілком можливо, якщо дотримуватися правильних методів зберігання.
Так, досвідчені господині поділилися, як зберегти смак і аромат випічки, запобігаючи водночас черствості та цвілі, незалежно від того, приготований він удома чи куплений у магазині.
Багато хто зберігає хліб у хлібницях, пластикових пакетах або тканинних мішках. Однак ці традиційні методи часто призводять до результатів, що розчаровують: хліб висихає, стає твердим або навіть вкривається цвіллю всього за кілька днів. Однак є більш ефективні рішення, щоб продовжити його свіжість.
Всупереч поширеній думці, зберігання хліба в холодильнику може бути корисним. Низькі температури (нижче +5 °C) значно уповільнюють утворення цвілі. Щоб зберегти вологість і м'якість, загорніть хліб у чистий кухонний рушник, перш ніж покласти його в пакет або контейнер.
Заморожування хліба - чудовий варіант для надлишків випічки, як-от буханки, багети або тістечка. Просто покладіть їх у пакет або контейнер, придатний для заморозки, щоб захистити від опіку від заморозки. Під час повторного розігрівання заморожений хліб може відновити свої свіжоспечені якості.
Зеленський і Трамп годину обговорювали мир: що вирішили лідери після зустрічи Дональда з путіним на Алясці
У Києві засікли легендарний Porsche 1979 року за пів мільйона: кажуть, він належить скандальному депутату
Ваші 50 і 200 гривень скоро зникнуть: хто встигне – зможе на цьому підзаробити, Нацбанк вилучає ще одні купюри
ОлександрЛукашенко відмовився бути президентом Білорусі… і сина Колю не поставлять в чергу спадкоємців
Процес заморожування може трохи змінити текстуру крохмалю і спричинити незначне зниження вмісту вітамінів, але ці зміни мінімальні. Деякі експерти припускають, що заморожений хліб перетравлюється більш поступово, що знижує ймовірність стрибків рівня цукру в крові.
Читайте також:
Як правильно зберігати овочі та фрукти: чому вони гниють і гроші летять на вітер
Досить на борщі, вареники та квасити: як правильно зберігати капусту, щоб вона була свіжою до літа
Запасаємося з розумом: як зберігати картоплю, щоб вона не гнила і не проростала до літа