Деревна зола - широко використовуване органічне добриво для підвищення родючості ґрунту, але вона підходить не для всіх рослин.
Деякі овочі, такі як морква, щавель, ревінь, редиска, буряк та кавун, погано реагують на золу, і її слід уникати з цими культурами.
Рослини, які процвітають у кислому ґрунті, такі як журавлина, брусниця та чорниця, також чутливі до золи, яка може підвищити pH ґрунту та порушити зростання.
Аналогічно, кільком декоративним рослинам потрібне кисле середовище, і вони можуть постраждати, якщо їх удобрювати золою, у тому числі:
Азалія залежить від кислого грунту, а зола може перешкоджати засвоєнню поживних речовин.
Куриш у невідповідному місці? Штраф до 10 000 грн чатує на тебе: де в Україні заборонено курити
З 1 жовтня картки під мікроскопом: як українцям легально обійти нові фінансові обмеження в банках
Як Козловський? Даніель Салем зробив заяву про службу у ЗСУ: "Мене забрали з передової"
Чому досвідчені агрономи б'ють на сполох: осіння перекопка може занапастити ваш город
Гортензія - віддає перевагу кислотності і може втратити стійкість до хвороб, якщо ґрунт стане занадто лужним.
Петунія - не любить лужний ґрунт, що може призвести до дефіциту заліза.
Хоча деревна зола багата поживними речовинами і корисна для багатьох рослин, важливо враховувати особливі переваги pH ґрунту кожної рослини.
Проведення аналізу ґрунту та консультація з фахівцями і вивчення допоможуть гарантувати ефективне використання золи без шкоди для ваших рослин.
Читайте також:
Чим підгодувати озимий часник для царського врожаю: йдіть на город листопаді і ви здивуєтеся
Унікальний шанс: що посадити на городі та в саду у другій половині листопада – сусіди оніміють
Як легко і швидко позбутися мишей: будинок та город завжди будуть без гризунів