Тупа кухонна тертка може зробити приготування їжі нестерпним, але є прості та ефективні способи ув'язнити її вдома.

Один із популярних методів, яким поділився професійний шеф-кухар та блогер у Instagram Thisoldbaker, полягає у використанні алюмінієвої фольги.

Так, просто провівши фольгою по краях тертки, ви можете не тільки відновити її гостроту, але й очистити її від залишків, що накопичилися. Цей метод допомагає тертці працювати більш ефективно, нарізуючи інгредієнти з меншими зусиллями.

Однак важливо дотримуватись обережності при використанні цього методу, щоб уникнути травм. Блогер радить звертати увагу на пальці під час роботи з фольгою.

Інші експерти, такі як шеф-кухар ресторану Milkwood, пропонують додаткові методи заточування. Один із них — використання наждакового паперу.

Невеликі листи наждакового паперу можуть заточити краї терки, особливо у важкодоступних місцях із дрібними зубцями. Інший варіант - використання алмазного напилка, який забезпечує більш точне заточування, що робить його особливо корисним для терок з невеликими або спеціальними отворами.

Популярні новини зараз

Компост може і не смердіти: що робити з ямою з добривами, щоб аромат був приємнішим

Ви точно зможете знайти кохання у 2025, якщо зробите це: поради для кожного знака Зодіаку на 12 місяців

У таку погоду тільки так: рецепт салату "Пізня осінь" з баклажанами та курячими серцями

Стало відомо, коли Трамп хоче посадити за переговори Зеленського і путіна: російський диктатор вже наказав теж

Показати ще

Для альтернативного і простого рішення дно керамічної чашки можна використовувати як мікроточило для металевої поверхні терки. Цей метод використовує абразивні властивості кераміки для м'якого відновлення гостроти терки.

Читайте також:

Як за пару секунд заточити ножі без точилки: революційна хитрість

Як зберігати сало і скільки воно може пролежати в холодильнику: навіть під час вимкнення

Червоні плями на шкірі: що це означає і як позбутися