Уряд України підтвердив, що ціна на газ для населення залишиться незмінною до кінця квітня 2025 року. Проте з 1 листопада кількість компаній, які постачають газ побутовим споживачам, скоротиться, повідомляє «ГазПравда».

Кабінет міністрів офіційно продовжив дію системи ПСО з постачання газу. Це продовження гарантує, що ціни на газ для побутових споживачів, виробників теплової та електричної енергії та операторів газорозподілу залишаться стабільними до кінця опалювального сезону 30 квітня 2025 року.

Згідно з встановленими тарифами, Нафтогаз стягуватиме від 7,42 грн до 16,50 грн за кубометр залежно від категорії споживачів. Фіксований тариф для населення залишиться на рівні 7,96 грн за кубометр протягом усього сезону.

Хоча тариф на постачання газу не змінився, платіж буде перерахований для кожного споживача, починаючи з 2025 року з урахуванням споживання газу за попередній газовий рік, що закінчився 30 вересня 2024 року. Обсяг споживання з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року використовуватиметься для визначення майбутніх витрат на постачання.

Газ

Надання точних показань лічильника газу на початку жовтня має вирішальне значення, оскільки ці свідчення вплинуть остаточний розрахунок плати за поставку.

Популярні новини зараз

Як насправді правильно чистити вуха: всі припускаються великої помилки, використовуючи палички

Тепла погода різко зміниться: настав час включати опалення – морози та сніг вже на порозі

Біженці в Німеччині: уряд наважився на суворі заходи, досягне 200 тисяч осіб

Не з Нового року, а з листопада: 5 знаків Зодіаку, які розгорнуть своє життя на 180 градусів

Показати ще

Хоча тарифи на постачання залишаться незмінними під час війни, загальна вартість, яку сплачують споживачі, все одно може змінитися залежно від індивідуального споживання газу.

Тариф на постачання кожного оператора варіюється в залежності від регіону і становить від 0,38 до 2,39 грн за кубічний метр. У регіонах з великою кількістю споживачів тарифи на постачання, як правило, нижчі через ефективніший розподіл витрат на інфраструктуру.

Читайте також:

Як зміняться тарифи на газ і світло у 2025 році: українці оніміють – комуналка стане розкішшю

Тарифи на комунальні послуги перерахували: як змінилися платежі

Субсидії не буде: кому потрібно терміново бігти до Пенсійного фонду