Ось так непомітно українці підкралися до останніх вихідних жовтня, а це означає, що вже цієї ночі - з 26 на 27 жовтня - ми перейдемо на зимовий час.

До речі, це має стати останнім переведенням стрілок в Україні, але Володимир Зеленський вносить ітригу тим, що поки що закон він не підписує.

Володимир Зеленський, кадр з відео

Відповідно до усталеної практики, стрілки годинника необхідно перевести на одну годину тому о 4:00. Більшість електронних пристроїв зроблять це автоматично, тоді як механічний годинник вимагатиме ручного налаштування.

Експерти звертають увагу на двоїстий характер можливих змін. З одного боку, скасування переведення годинника може позитивно вплинути на здоров'я громадян, оскільки наукові дослідження підтверджують негативний вплив зміни часу на біоритми людини. З іншого боку, постійний зимовий час може спричинити певні незручності для різних регіонів країни.

Переведення годинників. Скріншот з відео на Youtube
Переведення годинників. Скріншот з відео на Youtube

Популярні новини зараз

"Тисяча Зеленського" повертається: коли українці зможуть отримати гроші і на що дозволять витратити

Прогноз погоди за народними прикметами: якою буде зима і коли чекати снігового покриву

Потепління до +19: погода в Україні на вихідні поверне в літо, прогноз синоптика

У ТЦК чекають багатодітних батьків: коли мобілізація неминуча та хто отримає відстрочку

Показати ще

"У східних областях влітку світанок наступатиме о 3 годині ночі, а в західних регіонах взимку темнітиме зарано" , - зазначають фахівці.

Економісти також попереджають про можливі фінансові наслідки: за постійного зимового часу багато підприємств закінчуватимуть робочий день після заходу сонця, що може негативно позначитися на продуктивності праці.

Читайте також:

Не лише відключення світла, а й повний блекає: у ДТЕК сказали, які області під загрозою.

"Тисяча Зеленського" повертається: коли українці зможуть отримати гроші та на що дозволять витратити.