В Україні тарифи на воду у великих містах регулюються Національною комісією з регулювання енергетики та комунальних послуг. Проте місцеві органи влади у невеликих населених пунктах мають право встановлювати власні тарифи на воду.

Місто Корець, розташоване у Рівненській області, нещодавно оголосило про плани щодо перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Згідно з повідомленням на сторінці міської ради у Facebook, поточні тарифи діють із 2020 року. Жителі наразі платять 20,58 грн за кубометр води, тоді як бюджетні установи платять 28,73 грн за куб.

Рішення про коригування цих тарифів обумовлено зростанням витрат, включаючи вищі ціни на електроенергію, паливо, заробітну плату та податки.

Вода

Нові розрахунки показують, що тарифи на водопостачання для мешканців зростуть більш ніж удвічі та становитимуть 50,74 грн за кубометр. Для бюджетних установ тариф зросте до 62,43 грн за куб. Тим часом тарифи на водовідведення зростуть до 68,42 грн за кубометр для мешканців та до 88,09 грн для бюджетних установ.

Популярні новини зараз

Мобілізацію пропонують прискорити: скільки людей потрібно призвати вже зараз і щомісяця після

Донька Олі Полякової розповіла правду про нового хлопця, мама була не в захваті: "Це твої шишки - сама набивай"

У ТЦК чекають багатодітних батьків: коли мобілізація неминуча та хто отримає відстрочку

Наталя Могилевська залишила дітей і поставила українцям важке запитання: "Разом і поплачемо, і порадіємо”

Показати ще

Крім послуг водопостачання, міська рада також оголосила про плани коригування тарифів на вивіз сміття. Для мешканців приватних будинків новий тариф може бути встановлений у розмірі 24,27 грн з особи на місяць, а для мешканців багатоквартирних будинків — 20,23 грн з особи.

Читайте також:

Стосується всіх, хто має борг за комуналку: як раніше вже не буде

"Гості" постукають у будинок із перевірками: доведеться заплатити за комуналку більше

Навіть не намагайтеся заощадити: українців штрафують на сотні тисяч за комуналку