Уряд України затвердив новий підхід до розрахунку пенсійних виплат, запровадивши другий обов'язковий рівень у пенсійній системі. Це означає, що українці зрештою отримуватимуть два види пенсій.

За словами Оксани Жолнович, як повідомляє «napensii», міністра соціальної політики України, яка обговорювала зміни у телемарафоні «Єдині новини», громадяни продовжать отримувати існуючу солідарну пенсію, яку виплачує держава.

Крім того, буде введено накопичувальну пенсію, що фінансується за рахунок автоматичних відрахувань із заробітної плати протягом усього трудового життя людини. Загальна сума пенсії залежатиме від того, скільки було внесено до фонду з часом.

Спочатку всі внески в рамках нової накопичувальної системи надсилатимуться до державного фонду.

Пенсіонери

Однак, як тільки система стане стабільною та приватним фондам буде дозволено працювати, громадяни матимуть свободу вибору фонду для своїх внесків. Цей перехід відбудеться після закінчення війни, що триває.

Популярні новини зараз

Святослав Вакарчук заробив понад 10 мільйонів на концертах із "бусифікацією": куди він думає їх витратити

За опалення платитимемо по-новому: як зміниться "зимова" комуналка

ТЦК масово скасовують відстрочки від мобілізації

Відключення світла не за горами: українцям розповіли, коли графіки можут повернутись, залежить від опалення

Показати ще

Метою впровадження цієї дворівневої пенсійної системи є збільшення пенсійних виплат, приведення їх у відповідність до європейських стандартів, де пенсіонери зазвичай отримують близько 40% від свого попереднього заробітку як пенсію.

Ця реформа спрямована на підвищення фінансової безпеки пенсіонерів в Україні та усунення поточних недоліків у розмірах пенсій.

Читайте також:

Пенсії можуть скасувати у 2025 році: які категорії пенсіонерів залишаться без виплат

Пенсії в Україні перерахують - масштабна реформа, на яку так довго чекали

Якими мають бути пенсії в Україні насправді: хіба народ не заслужив на ці виплати?