Комунальні компанії мають намір запровадити нові правила оплати за опалення з сезону 2024-2025 років. Постачальник енергії «Миколаївоблтеплоенерго» планує вводити двоставкову тарифну систему, яка змінить спосіб виставлення рахунків споживачам.

У рамках попередньої системи жителі платили лише за обсяг спожитого тепла, що вимірюється у гігакалоріях. Однак нова структура тарифу поділяє плату на дві складові: змінну та фіксовану.

Змінна частина відображатиме фактичний обсяг спожитого тепла та електроенергії з урахуванням витрат, таких як паливо та енергія, що використовуються для виробництва та транспортування.

Опалення у будинку, фото: youtube.com

Тим часом фіксована частина покриватиме експлуатаційні витрати, такі як ремонт обладнання, заробітна плата працівників та обслуговування теплових мереж та котельних установок. Ця фіксована плата залишатиметься незмінною протягом усього року, незалежно від сезонних коливань.

За словами комунальних компаній, ця нова система спрямована на зниження фінансового тиску на споживачів у опалювальний сезон, мінімізацію ймовірності перебоїв в обслуговуванні та підвищення енергоефективності.

Популярні новини зараз

Як навчатимуться діти у школах після новорічних свят: до чого готуватись батькам

Заберіть попіл терміново: яким рослинам таке добриво тільки зашкодить

Популярна українська артистка зізналася про проблеми зі спиртним: "Мій батько алкоголік"

За опалення платитимемо по-новому: як зміниться "зимова" комуналка

Показати ще

Читайте також:

Як перезимувати в теплі та не розоритися на комуналці: секрети економії на платіжках

Як зміняться тарифи на комуналку в листопаді: скільки платитимемо за газ і світло

Навіть не намагайтеся заощадити: українців штрафують на сотні тисяч за комуналку