Під час проходження ВЛК медичний персонал суворо дотримується певних норм, оскільки за перебігом процедури часто спостерігають юристи. Такий нагляд підвищує безпеку військовослужбовців, гарантуючи прозорість та справедливість медичного огляду.

Юрій Легкодух, начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації, наголосив на цьому в недавньому інтерв'ю у програмі «Трави про Луцьк» на телеканалі «Конкурент». Він зазначив, що присутність юристів під час проходження комісії значно знижує ймовірність маніпуляцій чи упереджених оцінок з боку лікарів, забезпечуючи тим самим чесність огляду.

Такий підхід покликаний запобігати конфліктам та захищати права осіб, які проходять комісію.

ТЦК

Легкодух пояснив, що практично кожен призовник приходить із юридичним представником, вважаючи, що йому потрібна підтримка протягом усього процесу огляду.

Він наголосив, що лікарі навряд чи ризикуватимуть своєю репутацією, роблячи сумнівні заяви, оскільки всі огляди документуються та реєструються.

Популярні новини зараз

Нові правила проходження ВЛК? Що підготували ТЦК

За опалення платитимемо по-новому: як зміниться "зимова" комуналка

ТЦК масово скасовують відстрочки від мобілізації

Відключення світла не за горами: українцям розповіли, коли графіки можут повернутись, залежить від опалення

Показати ще

Крім того, Легкодух зазначив, що затримки з проведенням обстежень помітні, заявивши, що фальсифікувати діагнози здоровим людям, які не мають проблем зі здоров'ям, є недоцільним.

Читайте також:

ТЦК оголошує розшук: що робити у такому разі

Мобілізація змінила терміни: у ЗСУ повідомили про оновлення

Масові рейди ТЦК ще й не розпочиналися: мобілізація вийде на новий етап