Повідомляється, що сніг навряд чи прийде до кінця жовтня, але ситуація може змінитися на початку листопада.

Синоптики прогнозують, що циклон, що розвивається, принесе дощі, в деяких районах може випасти мокрий сніг, як повідомляє видання «znaj.ua».

Однак формування стійкого снігового покриву поки що не очікується.

Прогнози показують, що до кінця жовтня в Україні буде переважно суха погода з невеликими чи відсутніми опадів. Імовірність дощу з мокрим снігом більш ймовірна на початку листопада, хоча будь-яке накопичення снігу, швидше за все, буде недовгим.

Метеорологи зазначають, що глобальна зміна клімату призводить до скорочення холодних періодів. В останні роки осінь починається пізніше, а середньомісячні температури стабільно на 1,5–2 градуси вищі за норму. Хоча загальна тенденція свідчить про потепління, періодичні похолодання неминучі.

Зима

Популярні новини зараз

Стосується всіх, у кого стоїть газова плита - термінове попередження про велику небезпеку

Таки кохання не знайшов? Тарас Тополя розповів свою правду про "Холостяк" з Тереном: "Там пишуться сценарії"

Як перезимувати в теплі та не розоритися на комуналці: секрети економії на платіжках

Ксенія Мішина зізналась про жах в стосунках з колишнім: врятувала лише мама

Показати ще

Незважаючи на загальну тенденцію до потепління, очікується, що листопад та грудень залишаться у межах типових кліматичних норм.

Це говорить про те, що можливі опади у вигляді снігу та періоди холоду, але їхня тривалість, швидше за все, буде коротшою, ніж у минулому.

Метеорологи пояснюють, що хоча Україна залишається сприйнятливою до арктичних повітряних мас, їх вплив на клімат країни з часом зменшується.

Таким чином, українці можуть очікувати на дощову погоду з рідким мокрим снігом на початку листопада, але значний сніговий покрив, швидше за все, не з'явиться до кінця зими.

Читайте також:

Погода взимку вразить українців: до чого готуватись

Опалювальний сезон залишиться лише у мріях: яких українців позбавлять тепла суворої зими

Зима вже тут: українцям почали продавати ялинки по 16 тисяч гривень