Повідомляється важлива інформація для користувачів газових плит в Україні щодо їх безпечної експлуатації у опалювальний сезон.

Влада випустила суворе попередження, що забороняє використання газових плит для цілей, відмінних від приготування їжі, зокрема, застерігаючи від їх використання для опалення житлових приміщень.

Постачальники газових послуг наголошують, що багато людей вдаються до газових плит як додаткового методу опалення, але ця практика становить значний ризик для здоров'я. При тривалому використанні газових плит природний газ може повністю не згоріти, що призводить до виділення чадного, високотоксичного газу.

Недостатня вентиляція — чи то через зачинені двері, вікна чи заблоковані вентиляційні отвори — може погіршити ситуацію, що може призвести до серйозного отруєння або навіть смерті.

Газова плита

Тривожно, що навіть низькі концентрації чадного газу можуть бути смертельними.

Популярні новини зараз

Мокрий сніг, сльота та морози: що готує погода у листопаді та про що попереджають синоптики

Наталя Могилевська залишила дітей і поставила українцям важке запитання: "Разом і поплачемо, і порадіємо”

Батьки школярів отримали важливе повідомлення: настав час "включатися"

ТЦК викликатимуть пенсіонерів: що відбувається та що готує мобілізація

Показати ще

Наприклад, вплив концентрації всього 0,1% може спричинити втрату свідомості протягом двох годин, а 0,5% призвести до смерті протягом 30 хвилин. При концентрації 1% смерть може настати лише за 2–3 хвилини.

Всім власникам газових плит дуже важливо прислухатися до цих попереджень та утриматися від використання плит для опалення в холодні місяці, щоб забезпечити свою безпеку та безпеку своїх сімей.

Читайте також:

Україна без світла: ЄС поставив ультиматум - жодних постачань електроенергії під час відключень

Як зміняться тарифи на комуналку в листопаді: скільки платитимемо за газ і світло

Чи буде газ і тепло при відключеннях світла та яких тарифів чекатиме: "Нафтогаз" попередив українців