Після мобілізації призовники в Україні прямують до навчальних центрів Збройних сил для проходження базової військової підготовки. Початковий період навчання становив 30 днів, але тепер його тривалість збільшена у рамках пілотного проекту у чотирьох навчальних центрах.

Заступник начальника Головного управління доктрин та підготовки Євген Межевікін оголосив про цю зміну під час брифінгу, пояснивши, що нова програма продовжує період навчання до 1,5 місяців. Метою цієї зміни є підвищення готовності солдатів та відправлення на передову більш боєздатних бійців.

Розширена підготовка включає комплексну загальновійськову підготовку з упором на підвищення як глибини, так і якості навчання. За словами Межевікіна, переглянута навчальна програма гарантує, що новобранці будуть краще підготовлені до вимог сучасної війни.

Мобілізація

Наразі у цій пробній програмі беруть участь близько 500 військовослужбовців. Результати пілотного етапу будуть оцінені у грудні, після чого військове керівництво ухвалить рішення щодо впровадження розширеної підготовки у всіх центрах.

Крім стандартних військових навчань, оновлена ​​програма наголошує на просунутих навичках, включаючи використання траншейних систем радіоелектронної боротьби, розвідувального обладнання та управління безпілотними літальними апаратами, що відображає мінливі потреби збройних сил України.

Популярні новини зараз

Як перезимувати в теплі та не розоритися на комуналці: секрети економії на платіжках

ТЦК викликатимуть пенсіонерів: що відбувається та що готує мобілізація

Ніколи так не робіть: ось чому квашена капуста виходить не хрумкою і водянистою

Не забудьте обробити часник перед посадкою: 4 розчини, які допоможуть збільшити врожай

Показати ще

Читайте також:

ТЦК викликатимуть пенсіонерів: що відбувається та що готує мобілізація

Масові рейди ТЦК ще й не розпочиналися: мобілізація вийде на новий етап

Обов'язкова мобілізація жінок: що готує доля українців