Міністерство освіти і науки України закликає школярів повернутись до очних занять скрізь, де це дозволяє ситуація з безпекою. У рамках цих зусиль міністерство запустило ініціативу "Офлайн-школа", спрямовану на повернення більшої кількості дітей до традиційних класів.

Чиновники підкреслюють, що онлайн-освіта поступається очному навчанню як за якістю знань, що надаються, так і за сприянням особистісному розвитку дітей. Заступник міністра освіти та науки Надія Кузьмичова пояснила, що дистанційне навчання не може повністю задовольнити освітні потреби учнів чи допомогти розвинути основні соціальні навички.

Кузьмичова підкреслила, що тривале дистанційне навчання, особливо для дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб, може перешкоджати соціалізації та емоційному благополуччю. Вона висловила стурбованість випадками, коли сім'ї, переїхавши до більш безпечних регіонів, таких як Львів, як і раніше, залишають своїх дітей на онлайн-навчанні протягом тривалого часу, хоча місцеві школи працюють очно.

Школа

Заступник міністра підкреслила важливість відвідування школи для допомоги дітям в інтеграції в нові спільноти та адаптації до обставин, що змінилися. Взаємодія з однолітками у межах регулярного навчання як поліпшує навчання, а й сприяє емоційної стабільності та соціального розвитку.

Необхідно докласти зусиль для підвищення поінформованості сімей щодо переваг очного навчання, додала Кузьмичова. Ініціатива спрямована на підтримку дітей у здобутті всебічної освіти та встановленні значущих зв'язків у новому середовищі.

Популярні новини зараз

Мобілізація змінила терміни: у ЗСУ повідомили про оновлення

Таки кохання не знайшов? Тарас Тополя розповів свою правду про "Холостяк" з Тереном: "Там пишуться сценарії"

Яблука скоро будуть, як персики: ціни на популярні осінні фоукти зросли вже на 13% за тиждень

Дональд Трамп після звинувачень у бік Зеленського зізнався, що погрожував путіну: "Якщо ти чіпатимеш Україну..."

Показати ще

Читайте також:

ТЦК вже дісталися і шкіл: що чекає на дітей і як відреагують батьки

Батьки платитимуть штрафи за дітей у школі

У школах оновили освітню програму: діти навчатимуться зовсім по-іншому