За прогнозами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Максима Гопки, ціни на картопля в Україні цієї зими досягнуть рекордних максимумів.

В ефірі «Українського радіо» Гопка попередив, що вартість цього незамінного овочів може зрости до безпрецедентних значень до січня-лютого 2025 року.

Він прогнозує, що роздрібні ціни в супермаркетах можуть зрости до 50-55 грн за кілограм, і це вважається оптимістичним прогнозом.

«Я думаю, що ми можемо спокійно підійти до 50 грн за кілограм, це точно. Тобто 50-55 грн – це ціна, яка може бути за кілограм картоплі», – пояснив фахівець.

Однак є ймовірність, що ціна може зрости ще вищою. У більш реалістичному прогнозі експерт припускає, що картопля може коштувати 60 грн за кілограм і більше у зимові місяці.

Картопля, кадр з відео

Популярні новини зараз

Стосується всіх, у кого стоїть газова плита - термінове попередження про велику небезпеку

Як перезимувати в теплі та не розоритися на комуналці: секрети економії на платіжках

Ксенія Мішина зізналась про жах в стосунках з колишнім: врятувала лише мама

Не забудьте обробити часник перед посадкою: 4 розчини, які допоможуть збільшити врожай

Показати ще

Станом на середину жовтня українські фермери вже продають картоплю по 17-25 грн (і вище) за кілограм, згідно із проектом EastFruit. Усього за один тиждень ціни зросли на 19% через зростання попиту з боку оптовиків, які запасаються на зберігання.

Крім того, складні умови збирання урожаю в деяких регіонах сприяли підвищенню цін.

Для порівняння, поточні ціни на картоплю майже втричі вищі, ніж зафіксовані у жовтні 2023 року, що свідчить про серйозні проблеми для споживачів цієї зими.

Читайте також:

Погляд у майбутнє: доходи українців скорочуватимуться, а комуналка та продукти - дико дорожчати

Приготувати борщ буде дорожчим за ікри: ключові продукти стануть "недоступними"

Якими продуктами запастися на складну зиму, щоб потім не кусати лікті