З початком жовтня українці почнуть отримувати переглянуті субсидії, що відображають початок опалювального сезону. Однак початкова допомога на цей період буде зменшена. Це коригування пов'язане з обмеженим охопленням опалювальних днів у першому місяці.

У жовтні до розрахунку субсидії буде включено лише 15 опалювальних днів, незалежно від того, коли у конкретних регіонах буде підключено системи опалення. В результаті початковий платіж у опалювальний сезон буде меншим, ніж у наступні місяці.

Одержувачі побачать, що жовтневу субсидію буде зараховано на їхні рахунки у листопаді, оскільки виплати здійснюються через місяць після відповідного періоду.

Більшості одержувачів субсидії на опалення будуть автоматично перепризначені навіть тим, хто не отримував субсидію влітку.

Субсидія

Однак особам, чиї особисті чи сімейні обставини змінилися, необхідно повторно подати заяву, відвідавши Пенсійний фонд України.

Популярні новини зараз

Дітей у школах чекає крутий поворот: доведеться вивчати нові предмети, вчителям теж

В Україну мчить різке потепління: погода порадує приємною температурою та сонцем

5 знаків Зодіаку отримають шанс на покращення фінансового стану: кому листопад принесе гроші

Гідна заміна "Шубі": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею

Показати ще

Щоб субсидія була надана з жовтня, заяви та підтверджуючі документи необхідно подати до 30 листопада. Хоча подати заяву можна і в грудні, це означає, що виплати розпочнуться лише з дати подання заяви, а субсидії за жовтень та листопад будуть анульовані.

Читайте також:

Якими будуть тарифи на комуналку, субсидії та коли стартує опалювальний сезон

Українцям виплатять від 13 тисяч гривень замість субсидії на комунальні послуги

Як нараховуватимуть субсидії з 1 жовтня: ПФУ попередив про зміни