Україна проведе масштабну перевірку відстрочок від мобілізації після різкого збільшення кількості заброньованих громадян. Зафіксоване збільшення з 540 000 до більше мільйона за короткий період викликало побоювання щодо можливого зловживання, повідомляє «znaj.ua».

Незважаючи на заплановані перевірки, процес надання відстрочок триватиме. Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк пояснив, що під час проведення перевірок підприємства, як і раніше, зможуть подавати заявки на резервування, але їхнє право на отримання перевірятиметься ретельніше, щоб гарантувати відповідність встановленим критеріям.

Представник Ради Федір Вениславський наголосив, що певні випадки зловживань вже були виявлені, і деякі особи отримували відстрочки одразу після отримання повісток про призов.

TЦK

Ці підозрілі випадки розслідуватимуть правоохоронні органи. З іншого боку, компанії, які дотримуються правил, можуть не перейматися процесом перевірки.

Також із жовтня на платформі «Дія» було впроваджено нові правила електронного резервування. Для отримання відстрочки організація має довести свою економічну чи оборонну значимість, а її працівники мають бути зареєстровані у системі «Оберіг».

Популярні новини зараз

Які дерева в жодному разі не можна садити біля будинку та городу: знищать дачу та землю

Як правильно та швидко зварити буряк, щоб годинами не стояти біля плити – хитрість 30 хвилин

Дітей у школах чекає крутий поворот: доведеться вивчати нові предмети, вчителям теж

Гідна заміна "Шубі": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею

Показати ще

Читайте також:

А ось такого ще не було: від ТЦК тепер не втекти – мобілізація виходить на новий рівень

ТЦК дали більше повноважень: мобілізація та поліція церемонитися не стануть

"Імунітет" на ТЦК: яких українців мобілізація точно обійде стороною