Звичайно, хоча всі військовообов'язкові чоловіки не мають права на виїзд з України, але все ж таки, дехто з них може це робити.

Ні, йдеться зараз не про депутатів і знаменитостей, а про військових, які у свою відпустку мають право виїжджати за кордон.

Бійці ЗСУ, фото: youtube.com

Звичайно, не всі виїжджають закордон лише для відпочинку, є ті, хто їде з метою залишитися там. Скільки ж таких людей, які не бажають захищати свою Батьківщину та втікають. Про це повідомило видання "Слідство.Інфо" з посиланням на відповідь Міністерства оборони України на інформаційний запит.

За інформацією Головного управління Військової служби та заступника Генштабу, з 24 лютого 2022 року до 30 вересня 2024 року 46 українських військовослужбовців виїхали за кордон на відпочинок і не повернулися до України. У Головному управлінні Військової служби зазначили, що військовослужбовці можуть перетинати кордон на загальних підставах, а їхню перепустку забезпечують уповноважені посадові особи. При цьому для військових немає обмежень щодо тривалості відпустки, а для виїзду за кордон їм потрібен лише дозвіл командира військової частини.

"Такі військовослужбовці враховані як військові частини, що самовільно залишили" , - йдеться у відповіді Міноборони.

Популярні новини зараз

Тарас Тополя розповів, чи планує розлучення з дружиною Оленою та проговорився про інтим: "Непристойні бажання"

Оновлення малинника: як це зробити без пересадки кущів, починайте вже восени

Рецепт домашнього плавленого сирка без хімії – просто, корисно і смачно

Не треба чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день

Показати ще

ЗСУ. Фото: YouTube

Водночас у відомстві не надали інформації про можливі порушення законодавства під час перетину державного кордону військовослужбовцями.

За даними прикордонників, щодня фіксуються спроби військовозобов'язаних чоловіків незаконно перетнути кордон на різних ділянках.

Читайте також:

ТЦК дали більше повноважень: мобілізація та поліція церемонитися не стануть.

Масові рейди ТЦК: українців вразили раптовою заявою.