Національний багатопредметний тест (НМТ) з історії України, необхідний для випускників шкіл, які бажають вступити до вищих навчальних закладів, включатиме новий зміст із 2025 року.

Буде додано розділ, присвячений історії Русі-України, що відображатиме зміни, схвалені Міністерством освіти і науки України.

Під час засідання уряду у Верховній Раді міністр освіти Оксен Лісовий підтвердив, що міністерство та Український центр оцінки якості освіти схвалили пропозицію членів парламенту щодо покращення тесту. У рамках цих змін до 10% питань охоплюватимуть період Русі-України. Однак загальна кількість завдань залишиться незмінною, а учасники отримають додатковий час для виконання іспиту.

Метою цього коригування є зміцнення розуміння учнями середньовічної української держави, відомої як Київська Русь, яка існувала з IX по XIII століття. Зосереджена на сучасних українських землях зі столицею, ця історична епоха має основне значення для витоків та розвитку української державності.

Новий контент спрямований на поглиблення розуміння цього коріння та сприяння розвитку національної ідентичності серед молодих учнів.

Школа

Популярні новини зараз

У школах оновили освітню програму: діти навчатимуться зовсім по-іншому

А ось такого ще не було: від ТЦК тепер не сховатися - мобілізація виходить на новий рівень

"З Парижа з любов'ю": Надя Дорофєєва в шкірі охопила попу і підкорила Францію у стилі "Матриці"

В Україну мчить різке потепління: погода порадує приємною температурою та сонцем

Показати ще

В останні роки все більше уваги приділяється історії України, оскільки цей предмет відіграє ключову роль у розумінні учнями своєї культурної спадщини та подій, що сформували націю.

Учасникам тесту необхідно буде ретельно підготуватись, оскільки розділ «Русь-Україна» охоплюватиме основні діячі, події та аспекти політичного, економічного та культурного розвитку держави.

Випускники, які раніше проходили НМТ, поділилися своїм досвідом, деякі з яких наголосили на складності запам'ятовування численних дат та подій. Наприклад, один студент описав тест з історії України як особливо складний. Очікується, що додавання компонента «Русь-Україна» стане новою проблемою для тих, хто готується до іспиту 2025 року.

Читайте також:

У школах запровадили історичну заборону для дітей: що на це скажуть батьки

Діти в школах навчатимуться по-іншому: як зміниться освіта і чи порадує це батьків

На дітей старших класів чекають різкі зміни: у школі їм місця не буде