Українців попереджали про те, що з настанням холодів графіки відключень світла можуть повернутися. Найближчими днями більшість українців відчують нічні заморозки.

Проте, нас усіх уже потішили тим, що на відбиття світла це поки що не вплине – їх не буде. Тож який критичний поріг, коли енергосистема може перестати витримувати? Про це повідомив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в ефірі телеканалу КИЇВ24.

Відключення світла

За словами експерта, енергосистема зможе нормально функціонувати, якщо середня температура вночі не опускатиметься нижче 3-5 градусів морозу. Однак при зниженні температури до -10 градусів тривалість відключень електроенергії може досягати 10-12 годин на добу.

Корольчук зазначив, що ситуація ускладнюється недостатньо якісними ремонтами обладнання.

"Фактично було проведено оперативний ремонт. Там не було капітальних ремонтів. Не було часу та фінансової можливості" , - пояснив експерт.

Популярні новини зараз

У школах оновили освітню програму: діти навчатимуться зовсім по-іншому

Виїзд чоловіків за кордон: до Міноборони розповіли, скільки військових не повернулося "з відпустки"

5 знаків Зодіаку отримають шанс на покращення фінансового стану: кому листопад принесе гроші

Не треба чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день

Показати ще

Авіаобстріл, фото: youtube.com

Особливу увагу Корольчук звернув на стан підстанцій "Укренерго", частина яких постраждала від обстрілів наприкінці серпня. "Їх також не поновили повноцінно. А ще проблема залишилася з 22-23 років", - додав він.

Експерт також висловив сумніви щодо можливості оперативного використання нового обладнання, отриманого як гуманітарну допомогу.

Читайте також:

З жовтня за світло можна платити за спрощеним тарифом: як відчутно "зрізати" платежі.

Графіки відключення електроенергії повернуться: українців уже попередили.