Плавно ми підійшли до середини жовтня, але це не означає, що городники можуть спокійно видихнути та розслабитись.

Наприкінці жовтня в Україні городники можуть виконати кілька важливих робіт, щоб підготувати свої ділянки до зими та майбутнього сезону.

Город

Ось список основних завдань:

  1. Збирайте залишки рослин : Зберіть усі бур'яни, залишки зелені та бадилля овочів. Це запобігатиме поширенню шкідників та захворювань, які можуть зимувати на ділянці.

  2. Перекопування ґрунту : Якщо погода дозволяє і ґрунт не надто вологий, перекопайте город на глибину 20–25 см. Це наситить ґрунт киснем та покращить його структуру.

    Популярні новини зараз

    А ось такого ще не було: від ТЦК тепер не сховатися - мобілізація виходить на новий рівень

    Дітей у школах чекає крутий поворот: доведеться вивчати нові предмети, вчителям теж

    В Україну мчить різке потепління: погода порадує приємною температурою та сонцем

    Мобілізація багатодітних батьків: сім'я відходить на задній план

    Показати ще
  3. Посадка озимих культур Наприкінці жовтня можна висаджувати озимий часник, цибулю, редис і моркву. Це гарна нагода для отримання раннього врожаю навесні. Також рекомендується садити сидерати, такі як гірчиця та жито, які допоможуть покращити стан ґрунту.

    Посадка озимого чеснока, фото: youtube.com

  4. Полив та мульчування : Якщо осінь була сухою, проведіть вологозарядний полив, особливо для молодих дерев та чагарників. Мульчування ґрунту за допомогою перегною або опалого листя захистить коріння рослин від морозів.

  5. Укриття рослин на зиму : Накрийте чутливі рослини, такі як троянди. Для цього потрібно їх підгорнути і захистити коріння від холодів.

  6. Обробка дерев : Проведіть побілку стовбурів дерев для захисту від хвороб та шкідників. Це особливо важливо для молодих дерев, щоб запобігти пошкодженню гризунів.

Дерево

Читайте також:

Огородні роботи у жовтні: що заборонено робити з 14 по 20, місячний календар.

Фітофторозу точно не буде: які помідори не бояться цього захворювання.