Повідомляється, що Україна має достатні запаси газу в підземних сховищах для безперебійних поставок протягом опалювального сезону 2024-2025 років, незважаючи на проблеми, що зберігаються в енергосистемі.

Таке запевнення дав голова НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов під час форуму "Енергія бізнесу", організованого Forbes Україна.

Чернишев підкреслив, що запаси газу забезпечуватимуть потреби як побутових споживачів, так і основних виробників тепла та електроенергії, забезпечуючи тепло та стабільність в українських будинках майбутньої зими.

Газ

Він підтвердив, що тариф на газ для населення залишиться незмінним на рівні 7,96 грн за кубометр до 30 квітня 2025 року. Крім того, тарифи на постачання газу в цей період не збільшуватимуться.

Вартість постачання газу залежить від рівня споживання та тарифу, встановленого регіональними газорозподільчими компаніями. Важливо відзначити, що ці показники різняться залежно від регіону та місцевості: як правило, у районах з більшою чисельністю населення тарифи на доставку нижчі, тоді як у невеликих населених пунктах витрати трохи вищі.

Популярні новини зараз

Як правильно та швидко зварити буряк, щоб годинами не стояти біля плити – хитрість 30 хвилин

Нашестя мурах: як швидко позбутися комах на ділянці і що робити, якщо вони організували мурашник

Створені для багатства: ці три знаки Зодіаку народжені, щоб купатися в грошах

Не треба чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день

Показати ще

Читайте також:

Тарифи на опалення переглянули: скільки коштуватимуть головні комунальні послуги на зиму

Нові тарифи на комуналку залишать дірки в кишенях: суми у платіжках зростуть удвічі

Податки для українців підвищили в рази: гроші "поглине" не лише комуналка та дорогі продукти