У зв'язку зі складною ситуацією з опаленням в Україні уряд продовжив програму допомоги на майбутній опалювальний сезон 2024-2025 років.

Ця ініціатива, яка розпочалася у 2023 році, спрямована на забезпечення українців дровами, особливо тих, хто не має доступу до природного газу для опалення.

Програма пропонує фінансову підтримку домогосподарствам, які покладаються на тверде паливо. Сім'ї, які мають право на отримання допомоги, можуть отримувати до 16 234 грн на рік на покриття витрат на дрова, у той час як деякі групи можуть отримати 13 600 грн.

Хто має право?

2024 року домогосподарства, які опалюють свої будинки виключно твердим паливом, наприклад, дров'яними печами, мають право на цю одноразову щорічну підтримку.

Субсидія доступна, зокрема, мешканцям наступних регіонів: Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Херсонська, Луганська, Запорізька, Чернігівська та Миколаївська. До цих областей належать ті, що знаходяться в радіусі 10 кілометрів від кордону з Росією або поблизу зон активних бойових дій.

Популярні новини зараз

Нашестя мурах: як швидко позбутися комах на ділянці і що робити, якщо вони організували мурашник

Виїзд чоловіків за кордон: до Міноборони розповіли, скільки військових не повернулося "з відпустки"

Оновлення малинника: як це зробити без пересадки кущів, починайте вже восени

Мобілізація багатодітних батьків: сім'я відходить на задній план

Показати ще

Дрова на зиму, фото: youtube.com

Окрім того, мешканці тимчасово окупованих територій можуть претендувати на допомогу.

Щоб отримати цю підтримку, люди повинні відвідати місцевий відділ соціального забезпечення та подати заяву на субсидію. Разом із заявою їм необхідно надати декларацію про доходи за попередній рік.

У деяких випадках може бути потрібна довідка, що підтверджує, що дрова використовуються для опалення будинку.

Процес подання заявки на субсидію на дрова аналогічний до процесу подачі заявки на житлові субсидії, тому багато людей вже знайомі з основними кроками.

Читайте також:

Переселенці отримуватимуть гроші за новими правилами: як не втратити виплати ВПО

Українцям підготували додаткові соцвиплати: вистачить не лише на комуналку

Українців позбавлять грошей у жовтні: для кого допомоги та виплат більше не буде