Стало відомо, що Міністр освіти і науки Оксен Лісовий нещодавно зробив кілька важливих заяв, включаючи підтримку заборони використання російської мови під час перерви в школах.

Це рішення відповідає ширшим зусиллям щодо просування української мови у громадських місцях, особливо у навчальних закладах.

Міністерство підтримує ініціативу заборони розмов російською під час шкільних змін. Це частина масштабнішого зусилля щодо зміцнення української як основної мови спілкування в усіх аспектах шкільного життя.

Школа

Також Лісовий визнав, що підвищення зарплат вчителів не буде через брак коштів. Він заявив, що для вирішення цієї проблеми у державному бюджеті потрібно додатково 270 млрд грн, що наразі країна не може собі дозволити.

Ще міністр висловив стурбованість з приводу значної кількості хлопчиків 10-х та 11-х класів, які залишають Україну, особливо у світлі війни. Він підкреслив, що Міністерство активно заохочує цих студентів залишатися в країні «будь-яким способом», хоча й не уточнив, які саме заходи вживаються.

Популярні новини зараз

Зливи та сильне похолодання: погода на вихідні змусить закутатися вдома

Тепер повістки вручають по-новому: як змінилася мобілізація і кого чекають у ТЦК

Тепер ТЦК знайде кожного? Як "відстежуватимуть"

А що то там за біле? Надя Дорофєєва в ліжку засвітила зайвого

Показати ще

Скрін публікації

Читайте також:

Гроші на школу та дитсадок: як вкладатися в освіту дітей з розумом, щоб "не кинули"

В яких школах дітей змусили вчитися повний робочий день: батьки вже обурюються

У школах запроваджуються нові суворі правила: справа дійде до поліції