Якщо ВР прийме запропонований законопроект, судам буде надано можливість приймати витяги з реєстру «Оберіг» як допустимі докази у справах, пов'язаних із затримкою або несвоєчасним оновленням відомостей про військовий облік.

Ця зміна дозволить використовувати цей реєстр як важливий доказ у судових процесах проти осіб, які не виконують своїх обов'язків щодо оновлення персональних даних у ТЦК та СП.

Також законопроект №12093 спрямований на внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, надаючи ТЦК повноваження накладати штрафи «заочно» без необхідності складання протоколу.

ТЦК

Це положення застосовуватиметься у разі повернення повістки громадянина до ТЦК із зазначенням на невручення або відмову від отримання. Таким чином, якщо особа не з'явилася за повісткою і ця відсутність була документована, ТЦК зможе виписати штраф негайно, без участі особи.

Пропоновані поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення передбачають, що у разі повернення повістки з позначкою про невручення чи відмову протокол складати не потрібно.

Популярні новини зараз

Оля Полякова зізналася, що витворяла її молодша дочка Аліса в Британії, щоб "прижитися": "Ми писали цього року..."

"Укрпошта" розсилає повістки мішками: хто першим отримає "привіт" від ТЦК

Це так смачно і пікантно, що можна проковтнути язик: рецепт консервованого перчика на зиму

Тіна Кароль вразила ідеальним тілом і викотила "груші" крупним планом

Показати ще

Читайте також:

"Укрпошта" розсилає повістки мішками: хто першим отримає "привіт" від ТЦК

Мобілізація з жовтня змінюється: повістки від ТЦК, "стоп" заклик, студенти і що очікує жінок

ТЦК "розірве" чергами: штрафи, суди, відстрочка, мобілізація та неминучий заклик