Буряк є ключовим компонентом у різних традиційних рецептах, включаючи борщ та салати. Щоб підсилити їх смак та зберегти яскравий колір, дуже важливо правильно готувати буряк.

Найчастіше неправильно приготовлений буряк може втратити свій насичений колір або стати кашоподібним.

Так, досвідчені кухарі назвали основні поради з приготування буряка, щоб він вийшов смачним і барвистим.

Чому буряк втрачає колір і стає водянистим?

Важливо вибирати буряки середнього розміру, з гладкою, твердою шкіркою, без плям.

Також занадто довге приготування може призвести до втрати кольору та текстури, внаслідок чого продукт стане рідким.

Популярні новини зараз

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Додавання солі може допомогти зберегти колір, в той час, як невелика кількість кислоти (наприклад, оцту або лимонного соку) може посилити яскравість.

Покроковий посібник з приготування ідеального буряка:

Виберіть буряк середнього розміру, оскільки більші можуть приготуватися нерівномірно, а дрібніші можуть втратити текстуру.

Ретельно промийте буряки під проточною водою, не очищаючи їх. Шкірка допомагає зберегти як поживні речовини, і колір у процесі приготування.

Процес приготування:

Покладіть буряк у каструлю з товстим дном, щоб забезпечити рівномірний розподіл тепла і повністю залийте його холодною водою.

Буряк

Додайте 1-2 чайні ложки солі та 1-2 столові ложки оцту чи лимонного соку, щоб зберегти яскравий колір.

Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте буряки при помірній температурі під кришкою протягом 30-40 хвилин в залежності від розміру.

Перевірка готовності:

Проткніть його ножем або вилкою. Шкірка повинна легко знятися, а м'якоть має бути ніжною.

Після приготування злийте гарячу воду та промийте буряки під холодною проточною водою. Це зупинить процес приготування та допоможе зберегти її яскравий колір.

Додаткові поради:

Якщо ви віддаєте перевагу мультиварці, виберіть режим «Пар» або «Гасіння» для рівномірного та ефективного приготування.

Обернувши буряки фольгою і запікаючи при температурі 180 °C протягом 40-60 хвилин, можна поліпшити її смак і зберегти поживні речовини.

Зберігайте варені буряки в герметичному контейнері в холодильнику до 3-4 днів.

Читайте також:

Коли ціни "кусаються": чим замінити м'ясо в борщі і зробити його ще смачнішим

Не псуватиметься тижнями: як зберегти свіжість сиру

Готуємося до жорстких відключень світла: як зберегти свіжість продуктів у регулярній "темряві"