Ростислав Кравець, юрист та керівник юридичної фірми «Кравець і партнери», висловив стурбованість щодо нових термінів явки військовозобов'язаних на військову службу в Україні.

Він попередив, що ці зміни можуть призвести до серйозних проблем у системі військового обліку та мобілізації, що може призвести до навантаження як судів, так і ТЦК.

Кравець зазначив, що однією з основних проблем є нездатність військових комісаріатів враховувати законні підстави для відстрочення, такі як стан здоров'я чи особисті обставини, що призводить до масових судових розглядів.

Так, військовозобов'язаним часто доводиться звертатися до судів, щоб захистити свої права, оскільки військова влада часом ігнорує їхнє право на відстрочку.

ТЦК

Юрист підкреслив, що, якщо питання відстрочок та резервацій не буде остаточно вирішене, ситуація може перерости в хаос, торкнувшись як військової, так і судової системи.

Популярні новини зараз

Ось чому борщ, вінегрет і оселедець під шубою виходять ніякими: секрети правильного варіння буряку

Часу залишилося небагато: терміново обробіть кущі смородини від хвороб та шкідників

Із жовтня за комунальні послуги можна не платити: як отримати унікальні пільги

А що то там за біле? Надя Дорофєєва в ліжку засвітила зайвого

Показати ще

Військові комісаріати й так перевантажені, а постійні призови осіб, які мають законні відстрочки, лише погіршать проблему. Кравець наголосив на абсурдності нинішньої системи, в якій люди повинні постійно підтверджувати відстрочки для ситуацій, які не змінюються, наприклад, смерть близького родича.

На його думку, без належних реформ вся система мобілізації може зіткнутися з крахом, з довгими чергами та нездатністю призовних пунктів ефективно справлятися зі своїми обов'язками. Це підкреслює терміновість усунення організаційних недоліків у процесі військового обліку.

Читайте також:

Бронь і відстрочка від мобілізації не допоможе: повістки від ТЦК полетять швидше за вітер

Мобілізація від 50 років: що готує ТЦК для "старших" українців

Усі, хто не оновив дані у ТЦК, отримали "поблажки"