Останні роки українці ніколи завсить від забаганок погоди, а особливо це стосується зимового сезону.

Все це через проблеми в енергосистемі, яка багато разів була атакована росіянами. Тому дуже важливо знати, яка погода може нас очікувати цієї зими, адже експерти неодноразово ставили акцент на тому, що за мінусових температур ймовірність запровадження графіків відключень світла підвищуватиметься.

Зима в Україні, фото: youtube.com

Про це в коментарі УНІАН розповіла Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України. Вона зауважила, що за попередніми прогнозами, зима в Україні очікується тепла.

"Повторюється ситуація весни, дзеркально, коли на погоду Європи й України суттєво впливав Азорський антициклон. Тобто це процес більш характерний для літа. Судячи з тих розрахунків, які зараз є, він також буде впивати на погоду осені і зими цього року", - сказала метеоролог.

Так, завдяки цьому повітряні маси на територію України виходитимуть з району Середземного моря та Атлантики. Крім того, на погоду впливає і парниковий ефект.

Популярні новини зараз

Українцям підготували додаткові соцвиплати: вистачить не лише на комуналку

Борошно вже майже по 55 гривень, але цукор подешевшав: як змінилися ціни на основні продукти у жовтні

Леся Нікітюк стала нареченою: телеведуча показала, як їх освідчувались

Платежі за світло зміняться з 1 жовтня

Показати ще

Водночас, зауважила вона, метеорологи в усьому світі говорять про ризик для цієї зими через маловивчене явище - різке стратосферне потепління. Так, від цього та ряду інших факторів залежатиме те, чи прориватиметься до України арктичне повітря. Так, Балабух зазначила:

"Зима також поки що очікується теплою. Але можливі затоки арктичного холоду".

Сніг

Читайте також:

В Україні різко зміниться погода: коли увірвуться заморозки та заллє дощами.

Снігопади, зливи та ранні морози? Аномальна погода у жовтні здивує українців.