Кабінет міністрів України схвалив зміни до постанов №346 та №1160, які розширюють освітні можливості для дітей, які проходять лікування чи реабілітацію в закладах охорони здоров'я.

Ці зміни запровадять «Школу супергероїв», яка спрямована на трансформацію освітніх процесів для дітей у лікарнях, як повідомляє «rbc».

«Школа супергероїв» — це мережа освітніх центрів, які пропонуватимуть безперервну освіту, зокрема корекційно-розвиваючі та психолого-педагогічні послуги, спеціально для дітей із особливими освітніми потребами.

Ця ініціатива гарантує дітям, які проходять лікування чи реабілітацію як в Україні, так і за кордоном, можливість продовжити навчання без перерв, мінімізуючи прогалини у навчанні через пропущені заняття.

Ключові зміни включають державні гарантії не тільки для вчителів, а й для інших працівників освіти.

Школяр

Популярні новини зараз

Як безкоштовно забити продуктами комору на зиму – українцям пропонують хорошу допомогу

Гроші розірвуть гаманець: 6 порад, щоб восени залучити гроші кожному знаку Зодіаку

Сергія Жадана та Христину Соловій вперше помітили за розмовою після розставання: "Світ давно не змінюється"

Графіки відключень електроенергії повернуться: українців уже попередили

Показати ще

Програма також залучатиме викладачів іноземних мов та спеціалістів зі спеціальної освіти для підтримки дітей у психіатричних відділеннях. Корекційно-розвиваючі заходи стануть частиною цієї послуги, що забезпечить комплексну підтримку дітей.

Більше того, «Школа супергероїв» зможе безкоштовно користуватись лікарняними приміщеннями, маючи доступ до сховищ. Важливо зазначити, що Міністерство освіти пояснило, що ці зміни не вимагатимуть додаткового фінансування з державного бюджету, оскільки оптимізація ресурсів дозволить наймати необхідних спеціалістів без перевищення існуючого бюджету.

Мета цієї програми – забезпечити дітям у лікарнях безперебійний освітній досвід, гарантуючи їм доступ до якісної освіти під час лікування та реабілітації.

Читайте також:

На дітей у школах чекають революційні зміни: батькам доведеться робити вибір

У школах навчатимуть дітей по-новому: як зміниться освіта та що мають знати батьки

У дитячих садках навчатимуть по-новому: дошкільна освіта кардинально зміниться