Починаючи з 2025 року українські діти, які переміщені в результаті війни та проживають за кордоном, матимуть можливість продовжити свою освіту в українській системі завдяки новим можливостям дистанційного навчання.

Як повідомляється, з 1 вересня 2025 року ці діти зможуть навчатися онлайн, зберігаючи зв'язок із освітньою системою своєї Батьківщини.

Учні зможуть обирати з кількох форматів освіти, включаючи сімейну освіту, екстернат та дистанційне навчання з українським компонентом.

Ці формати гарантують, що навіть проживаючи в іншій країні, діти зможуть продовжувати вивчати українську культуру, мову та історію, що має вирішальне значення для збереження їхньої національної ідентичності.

Однак дитина не зможе повністю вчитися в українській школі онлайн, водночас відвідуючи закордонну школу очно. Батькам доведеться вирішити, чи їхня дитина дотримуватиметься української програми дистанційно чи відвідуватиме місцеву школу в країні, що приймає.

Школа

Популярні новини зараз

Дорогими ресторанами і не пахне: Тіна Кароль показала, що їй доводиться їсти на обід

Для багатого врожаю малини зробіть це зараз: чого потребують кущі восени найбільше

Гроші розірвуть гаманець: 6 порад, щоб восени залучити гроші кожному знаку Зодіаку

Агрус буде таким великим, що гілки зігнуться до землі: чим удобрити кущі восени для великого врожаю

Показати ще

Сімейна освіта дозволяє батькам чи опікунам взяти на себе відповідальність за навчання своєї дитини вдома, без щоденного відвідування школи дитиною. Дитина все одно повинна завершити навчальну програму та скласти іспити, щоб відповідати освітнім стандартам, що забезпечує гнучкість для сімей, які часто переїжджають або мають труднощі з місцевою системою освіти.

Це дозволяє учням навчатися самостійно та складати українські державні іспити. Цей варіант ідеально підходить для дітей, які стикаються з труднощами в адаптації до мови або культури країни, що приймає, дозволяючи їм підтримувати прогрес в українській освіті, живучи за кордоном.

Читайте також:

У школах навчатимуть дітей по-новому: як зміниться освіта та що мають знати батьки

Дітям у школах готують серйозну заборону: як відреагують батьки та що чекає на вчителів

Масові перевірки дітей у школах: про що потрібно знати батькам