Починаючи з 2027 року, українські школярі перейдуть на 12-річну систему освіти, що збільшить термін навчання на один рік.

Реформа, представлена ​​міністром освіти і науки Оксеном Лісовим, спрямована на підвищення рівня підготовки учнів до вступу до вузів, що дозволить привести систему освіти України у відповідність до міжнародних стандартів.

Ключові моменти реформи включають:

Учні проходитимуть 12-річне навчання, що дасть їм більше часу для академічного розвитку перед вступом до вищих навчальних закладів.

Додатковий рік навчання забезпечить найкращу підготовку учнів до вступу до вузу. У деяких областях також може бути скорочена тривалість програм бакалаврату, хоча подробиці цього питання все ще обговорюються.

Школа

Популярні новини зараз

Справжнє ім'я та прізвище Настя Каменстких: чому артистка обрала саме це

Вперше за 20 років: Нацбанк увів в обіг нові гривні - який номінал і як вони виглядають

У жовтні частина пенсії не прийде на карту: ПФУ попередив, у кого "відкусять" шматок виплат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Школярі, які обрали професійні коледжі, вийдуть на ринок праці з практичними навичками та професією після закінчення вишу.

Також з 2027 року буде створено спеціалізовані академічні ліцеї для 10–12 класів, які дозволять учням вибирати конкретні профілі навчання, які відповідають їх кар'єрним інтересам та цілям подальшої освіти.

Це забезпечить поглиблену підготовку у вибраних областях, підвищивши їхню готовність до вступу до університету чи працевлаштування.

Очікується, що ця реформа запропонує індивідуальніший освітній досвід для школярів і краще підготує їх як до вищої освіти, так і до професійної кар'єри.

Читайте також:

Дітям у школах готують серйозну заборону: як відреагують батьки та що чекає на вчителів

Масові перевірки дітей у школах: про що потрібно знати батькам

Дітям у школах можуть скасувати домашнє завдання