У вересні 2024 року ціни на бензин та дизельне паливо в Україні залишалися загалом стабільними, з мінімальними коливаннями. Однак нещодавнє підвищення акцизів мало помітний вплив на вартість автогазу.

За даними моніторингу консалтингової групи А-95, станом на 30 вересня середня ціна на бензин марки А-95 склала 56,57 грн за літр, що означає незначне зниження всього на 2 копійки на місяць. Дизельне паливо коштувало 52,77 грн. за літр, показавши незначне зниження на 8 копійок.

Навпаки, ціни на автогаз зросли різкіше. До кінця вересня середня вартість автогазу зросла до 32,92 грн. за літр, збільшившись на 4,05 грн після підвищення акцизу. Очікується, що у жовтні ціни продовжать поступово зростати.

Заглядаючи вперед, засновник групи компаній Prime Дмитро Леушкін зазначив, що трейдери чекають на майбутнє засідання ОПЕК у середині жовтня.

АЗС: скрін з відео

Якщо буде ухвалено рішення зняти обмеження на видобуток нафти, це може призвести до падіння цін, що може призвести до зниження цін на пальне в Україні.

Популярні новини зараз

Дітей у школах чекають кардинальні зміни: як відреагують батьки

Вперше за 20 років: Нацбанк увів в обіг нові гривні - який номінал і як вони виглядають

Злата Огнєвіч розповіла про поцілунки з відомим актором: "Дуже сильний, хочеться в ньому розтворитися"

У жовтні частина пенсії не прийде на карту: ПФУ попередив, у кого "відкусять" шматок виплат

Показати ще

Наприклад, якщо ціна на нафту марки Brent впаде до 60 доларів за барель, ціни на бензин і дизельне паливо можуть впасти на 2-3 грн за літр. Проте очікується, що таке зниження цін відбуватиметься поступово і, найімовірніше, триватиме до кінця року.

У короткостроковій перспективі прогнозується, що ціни на бензин та дизельне паливо залишаться стабільними, з невеликими коригуваннями залежно від світових цінових тенденцій на нафту.

Читайте також:

У жовтні українцям уріжуть зарплати: гаманці "схуднуть" ще більше

Важливо знати всім, у кого є авто: щоб не забрали права водія і не "впаяли" величезний штраф

Готуємося до шаленого зростання цін на пальне: як їздити на авто, щоб не розоритися