Згідно зі звітом The Times, Україна планує мобілізувати додатково 200 тисяч осіб до кінця року. Однак перспективи досягнення цієї мети не є перспективними.

Офіцер з Одеси повідомив, що набирається лише близько 20% від необхідної кількості призовників. Цей дефіцит пояснюється поєднанням корупції, нестачі наявного персоналу та проблем зі здоров'ям у мобілізованих.

Ці проблеми ускладнюють досягнення цілей мобілізації, викликаючи стурбованість щодо здатності України збільшити свої військові лави.

Скрін публікації

Також варто нагадати, що влітку народний депутат Роман Костенко, який обіймає посаду секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, висловлював упевненість у тому, що Україна може легко досягти мети з мобілізації до 200 000 осіб до кінця року, за умови, що темпи мобілізації, які були ще у липні-серпні, збережуться без сповільнення.

Він наголосив, що за збереження темпів Україна змогла б повністю укомплектувати свої військові частини до кінця року, досягнувши історично високого відсотка мобілізованого особового складу.

Популярні новини зараз

Справжнє ім'я та прізвище Настя Каменстких: чому артистка обрала саме це

Kyivstar, Vodafone та Lifecell готуються до відключень світла: чи буде в українців зв'язок

Такого ви ще не бачили: Даша Квіткова показала африканську красу

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Читайте також:

Мобілізація пішла на спад: в Україні пропонують зменшити вікові обмеження для призову

Мобілізація українців за кордоном: як планують "доставляти" та відправляти на фронт

Сотні повісток та десятки штрафів на день: ТЦК восени включають "турбо режим"