В Україні з 2025 року тариф на постачання газу застосовуватиметься повсюдно з урахуванням споживання газу за попередній рік. Сам тариф на постачання залишиться незмінним, а оплата відображатиме обсяг газу, спожитого протягом газового року, що закінчується у вересні 2024 року.

Як повідомляє ГазПравда, споживачам дуже важливо своєчасно надавати свідчення лічильників газу, особливо на початку жовтня. Газовий рік триває з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року, і обсяг спожитого газу в цей період безпосередньо вплине на вартість постачання у 2025 році. Тому забезпечення точних даних про фактичне споживання відповідає найкращим інтересам споживачів.

Хоча тарифи на розподіл газу були заморожені через продовження війни, остаточна сума, яку заплатять споживачі, може змінюватись в залежності від їх споживання газу.

Газ

Вартість поставки розраховується шляхом поділу загального споживання газу протягом року на 12 і множення на тариф. Якщо споживання збільшиться, збільшиться і плата за поставку.

Вартість транспортування газу в Україні наразі становить від 0,38 до 2,39 грн за кубометр залежно від регіону. У таких містах, як Київ, де багато споживачів, тариф зазвичай нижчий, оскільки витрати на утримання інфраструктури розподіляються серед більшої кількості людей.

Популярні новини зараз

Злата Огнєвіч розповіла про поцілунки з відомим актором: "Дуже сильний, хочеться в ньому розтворитися"

Мобілізація з 20 років: Україна може знизити вікові обмеження для призову на фронт

Зміна пенсій у жовтні: хто з літніх людей отримає підвищення, одразу кілька категорій

В Україні різко зміниться погода: коли увірвуться заморозки та заллє дощами

Показати ще

Читайте також:

Від 100 гривень за куб: нові тарифи на комуналку залишать за межею бідності

У жовтні українці отримають третю платіжку за газ: комуналка розорить ще більше

Подорожчала не лише комуналка: "Укрпошта" та "Нова пошта" підняли ціни на послуги