В Україні планується збільшити лише базову пенсію, без урахування додаткових виплат. Це означає, що індексація торкнеться лише «голої» пенсії, хоча все одно може позитивно вплинути на загальний прибуток пенсіонерів, як повідомляє «24tv».

Кабінет міністрів має намір провести індексацію пенсій у березні 2025 року. Точний розмір підвищення поки що не визначено, оскільки залежить від майбутніх статистичних даних. Проте очікується, що підвищення буде суттєвішим порівняно з березнем 2024 року.

За попередніми оцінками, рівень індексації у 2025 році може становити близько 16,95%, хоча ці цифри не є остаточними. Підвищення торкнеться виключно базової пенсії без урахування додаткових виплат чи надбавок.

Пенсіонери

Наприклад, якщо людині 66 років, і вона має необхідний трудовий стаж, мінімальна пенсія має становити 3200 грн (40% від мінімальної заробітної плати). Однак якщо їхня розрахункова пенсія нижча, скажімо, 3000 грн, то збільшення на 16,95% означатиме додаткові 508 грн, довівши їх загальну пенсію до 3508 грн.

Для пенсіонерів з вищими виплатами збільшення на 16,95% застосовуватиметься до тих, у кого «голі» виплати становлять близько 8800 грн, що призведе до потенційного збільшення приблизно на 1500 грн. Однак це стосується невеликої меншості літніх українців.

Популярні новини зараз

Буде погано цілих три дні поспіль - термінове попередження про потужний шторм

Рейтинг мудрості: які жінки за знаком Зодіаку ламають усі стереотипи

Гороскоп на осінь: знаки Зодіаку, яким випаде унікальний шанс все змінити

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Читайте також:

Що отримають пенсіонери у жовтні, крім пенсії: комуналка, субсидія, пільги, податок і не лише

Пенсії різко пішли на спад: хоч би на їжу вистачило, а не те щоб на комуналку

Пенсії обкладуть податком: який відсоток виплати доведеться віддати