Софія Ротару – відома та навіть легендарна українська артистка, яка під час повномашстабної війни якось випарувалася з інформаційного простору.

Заради справедливості варто відзначити, що Софія Михайлівна зупинила будь-яку діяльність у Росії, а в Україні "з'являється" тільки в соцмережах, коли вітає з якимись святами або співчуває в моменти обстрілів росіян. Нині ж артистка показала своїх батьків.

Софія Ротару, фото: youtube.com

Майбутня легенда естради Софії Ротару народилася у невеличкому сільському будиночку в селі Маршинці на Буковині. Тато й мама все життя тяжко працювали, попри те, що знаменита донька могла б їм придбати житло, скажімо, в столиці. Олександра Іванівна прожила 77 років. Вона працювала на ринку, торгуючи городиною. Жінки не стало у 1977 році. Відтоді донька час від часу викладає у пам’ятну дату матусині світлини, відшукуючи їх у сімейному архіві.

Сториз Софії Ротару

Тато Михайло пройшов горнило Другої Світової, діставши поранення. У мирний час чоловік обіймав посаду бригадира виноградарів. Усього в родині виховувалося шестеро дітей. Софія народилася 7 серпня, але паспортистка помилково записала 9 число. То так і відзначає тепер цю дату.

Популярні новини зараз

Мобілізація українців за кордоном: як планують "доставляти" та відправляти на фронт

В Україні різко зміниться погода: коли увірвуться заморозки та заллє дощами

А ось це щось новеньке: українцям встановлять лічильники з автоматичним відстеженням

Масові перевірки дітей у школах: про що потрібно знати батькам

Показати ще

Батьки Софії Ротару, фото із соцмереж

Батьки чудово співали й дітей привчали до музичних вправ. Софія співала у шкільному та церковному хорі, брала участь у драмгуртку, грала на баяні. А ще захоплювалася спортом, тож могла б стати Олімпійською чемпіонкою. Але доля розпорядилася по-іншому.

Старша сестра Зінаїда через тиф втратила зір, але мала феноменальний слух. Вона запам’ятовувала всі почуті пісні й розучувала їх разом із Сонею. Саме вона наполягла, щоб дівчинка відвідувала музичну школу. Тож своїм успіхом у житті Софія Михайлівна має завдячувати саме цій родичці.

Найменша їхня сестричка теж співає. Ауріка Ротару стала народною артисткою України.

Ауріка Ротару. Фото: скріншот YouTube-відео

Читайте також:

Росіяни внесуть її до "чорного списку" за це: Софія Ротару публічно звернулася до українців із важливою заявою.

Ротару показала справжню принциповість усім росіянам: такого вчинку від неї не очікували навіть у Кремлі.