З'явилися важливі оновлення щодо тарифів на водопостачання. У середині вересня кілька українських постачальників послуг водопостачання оголосили про підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення.

У деяких регіонах вартість може зрости до 104 гривень за кубометр. Однак, як очікується, це не значно покращить ситуацію у галузі, яка продовжує боротися з величезними боргами.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко обговорив це питання в ефірі місцевого телебачення. Він відповів на нещодавні заяви Дмитра Новицького, заступника директора «Київводоканалу», який стверджував, що підвищення тарифів необхідне для вирішення проблеми низьких зарплат у секторі та запобігання краху водоканалів. Однак Попенко не погоджується, заявивши, що одного підвищення тарифів буде недостатньо для вирішення проблем.

Попенко пояснив, що зараз водоканали винні близько 9 мільярдів гривень неоплачених рахунків за електроенергію.

Таким чином, додаткові доходи від вищих тарифів, швидше за все, будуть спрямовані на погашення цих боргів, а не на покращення інфраструктури, модернізацію обладнання чи підвищення заробітної плати.

Вода

Популярні новини зараз

У жовтні частина пенсії не прийде на карту: ПФУ попередив, у кого "відкусять" шматок виплат

В Україні різко зміниться погода: коли увірвуться заморозки та заллє дощами

Масові перевірки дітей у школах: про що потрібно знати батькам

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Він наголосив, що підвищення тарифів може призвести до реальних покращень лише у тому випадку, якщо воно супроводжуватиметься комплексними державними та місцевими програмами, спрямованими на підвищення ефективності роботи водоканалів, з належними інвестиціями з національного та місцевих бюджетів.

Попенко також припустив, що створення акціонерних товариств, подібних до ОСББ, за участю держави може стати потенційним рішенням.

Однак на даний момент увага місцевої влади, як і раніше, зосереджена на підвищенні тарифів на воду, що, як він зазначив, поки що не призвело до значного прогресу.

Читайте також:

У жовтні українці отримають третю платіжку за газ: комуналка розорить ще більше

Подорожчала не лише комуналка: "Укрпошта" та "Нова пошта" підняли ціни на послуги

Терміново біжіть за субсидією: як не залишитися без допомоги на комуналку в опалювальний сезон