Україна пережила черговий сплеск цін на основні продукти харчування: картопля, м'ясо та деякі крупи значно зросли. Ця інформація надана проектом EastFruit та порталом Мінфіну.

Наразі фермери в Україні продають картоплю за цінами, які в середньому на 18% вищі, ніж минулого тижня, при цьому собівартість коливається від 15 до 20 гривень за кілограм.

Хоча місцеві господарства розпочали масштабне збирання пізніх сортів картоплі, обсяги, доступні для продажу, залишаються низькими, оскільки більша частина картоплі знаходиться на зберіганні. Експерти прогнозують, що ця ситуація, ймовірно, призведе до подальшого зростання цін на цей овоч.

Картопля, кадр з відео

Примітно, що за той же період минулого року фермери продавали картоплю за середньою ціною, яка була на 65% нижчою за поточні ціни. Крім того, оптові ціни досягли найвищих значень за останні сім років.

Інші основні товари також переживають зростання цін. Українські супермаркети повідомляють про зростання цін на м'ясо та деякі крупи. Наприклад, середня ціна на яловичину (зокрема, гуляш) зросла з 292,36 до 301,32 гривень за кілограм, а деякі торгові мережі вимагають майже 360 гривень за кіло. Середня ціна на реберця тепер становить 168,95 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз

До Землі наближається комета, яку. не бачили тисячі років: як це вплине на всі знаки Зодіаку

Коли немає гаража чи підвалу: як зберігати картоплю у квартирі, щоб не гнила і не проростала

Фортуна обрала саме вас: три знаки Зодіаку у жовтні отримають усе, про що мріяли

Де зараз 22-річний син Каті Осадчої і як він виглядає, рідкісні кадри

Показати ще

Ціни на м'ясо

Серед круп швидко зростає ціна на рис. Середня вартість довгого рису підскочила більш ніж на 4 гривні і тепер становить 60,20 грн за кіло, а довгого пропареного рису — з 65,88 до 66,60 грн за кілограм.

Ціни на рис

Читайте також:

Ціни злетять не лише на продукти та комуналку: lifecell, Київстар та Vodafone підвищать тарифи на 50%

Консервацію на зиму вже не зробити: ціни на продукти б'ють усі рекорди

При поході в магазин захопіть корвалол: головні продукти дозволять лише "вибрані"