Багато автолюбителів вважають, що один ковток чи чарка не викличуть жодних проблем, але це припущення може призвести до серйозних наслідків.

Досвідчені співробітники дорожньої поліції легко ідентифікують осіб, які вживали алкоголь напередодні ввечері, тому розумно не спокушати долю.

Як запевняють наркологи, на стійкий запах алкоголю впливає як кількість випитого, а й тип напою. Нещодавні дослідження показують, що міцніші напої, такі як горілка, коньяк і віскі, зазвичай залишають більш виражений запах з рота в порівнянні з вином або пивом.

Однак варто відзначити, що нефільтроване пиво може мати особливо сильний та стійкий запах. Цікаво, що після вживання міцного алкоголю може залишитися тонший, але стійкий аромат.

Водій

Крім того, хоча закуски можуть уповільнити сп'яніння, вони також можуть продовжити запах, оскільки етиловий спирт всмоктується повільніше, залишаючи сліди в організмі на тривалий період.

Популярні новини зараз

Салат "Перше кохання" з огірками та куркою: рецепт, який ставить вашим улюбленим

У Зеленського розповіли, що українці не побачать "План перемоги" повністю: "Не тому, що є секрети"

Настя Каменських поселилась сама в будинку, без Потапа: як виглядає домівка артистки

Із завтрашнього дня зміниться тариф на електроенергію: кого вразять нові платіжки

Показати ще

Такі фактори, як маса тіла та вік, суттєво впливають на обмін речовин людини. Ті, хто схуд або старший, можуть зазнавати наслідків вживання алкоголю протягом більш тривалого часу.

У будь-якому випадку, експерти радять утриматися від вживання алкоголю ввечері, якщо ви плануєте сісти за кермо наступного ранку.

Читайте також:

Готуємося до шаленого зростання цін на пальне: як їздити на авто, щоб не розоритися

Скрип під капотом автомобіля: що це означає і як вирішити проблему

Водіям приготуватися: штрафуватимуть на 34 тисячі гривень – доведеться продавати чи міняти авто