Інна Совсун, член українського парламенту та комітету з енергетики та житлового будівництва, висловила стурбованість з приводу суттєвого дефіциту електроенергії в Україні цієї зими, особливо у східних регіонах.

Через постійні російські обстріли енергетичної інфраструктури існує високий ризик того, що, хоча електроенергія все ще може вироблятися, її може бути неможливо передавати в райони на сході, такі як Харків, що посилить і без того складну ситуацію.

Совсун підкреслила, що найбільші зруйновані електростанції України знаходяться на сході, і хоча на заході все ще працюють дві великі електростанції, руйнація систем передачі може перешкодити надходженню електроенергії до регіонів, що потребують.

Це може призвести до того, що в деяких регіонах електрика буде майже весь день, в той час як інші, особливо на сході, страждатимуть від тривалих відключень.

Ситуація в Запоріжжі також жахлива через удари, що продовжуються, по об'єктах електропередач.

Відключення світла

Популярні новини зараз

Коли немає гаража чи підвалу: як зберігати картоплю у квартирі, щоб не гнила і не проростала

Передбачення кінця світу: у записах Ньютона знайшли "фатальну" дату

Кисло-солодкі баклажани, які підійдуть до будь-якої страви: рецепт пікантної закуски

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Показати ще

Совсун зазначила, що місцевій владі слід розглянути можливість встановлення турбін як тимчасового рішення для пом'якшення та забезпечення певного рівня вироблення електроенергії у постраждалих районах, таких як Харків.

Місія ООН зі спостереження за дотриманням прав людини також попередила, що цієї зими можливі відключення від 4 до 18 години на день.

Незважаючи на ці проблеми, українські урядовці зберігають оптимізм щодо того, що проблеми з електропостачанням будуть вирішені в жовтні та листопаді, і сподіваються, що зима пройде без великих відключень, як минулого року. Проте споживання електроенергії зростає після скасування погодинних графіків відключень із 9 вересня.

Читайте також:

Передбачення кінця світу: у записах Ньютона знайшли "фатальну" дату

Відключення світла повертаються: як підготувати будинок та техніку до жорсткої зими та чого очікувати

Готуємося до жорстких відключень світла: як зберегти свіжість продуктів у регулярній "темряві"