У 2025 році оператори мобільного зв'язку в Україні готуються до суттєвого зростання тарифів на зв'язок, при цьому вартість послуг може збільшитися до 50%, повідомляє видання «znaj.ua».

Цей стрибок обумовлений насамперед кількома чинниками, включаючи зростання вартості енергетичного обладнання, інфляцію та підвищення податків.

Підвищення тарифів відбуватиметься поступово протягом року, починаючи з 1 січня до 1 грудня 2025 року. Однією з основних причин зростання є необхідність для операторів вкладати значні кошти у резервні джерела живлення для забезпечення безперебійної роботи мобільної мережі у разі енергетичних криз.

Подорожчання мобільного зв'язку, фото: youtube.com

Lifecell, провідний оператор, наголосив, що підтримання якості послуг потребує суттєвих фінансових вкладень в енергетичну інфраструктуру.

Глава Телекомунікаційної палати України Тетяна Попова наголосила, що, хоча оператори роблять все можливе, щоб гарантувати стабільний та якісний зв'язок, зростаючі витрати на електроенергію та технічну модернізацію неминуче вплинуть на ціни на послуги, якщо держава не підтримає їх.

Популярні новини зараз

Готуємося до шаленого зростання цін на пальне: як їздити на авто, щоб не розоритися

У Зеленського розповіли, що українці не побачать "План перемоги" повністю: "Не тому, що є секрети"

Це довго тримали в секреті: які солодощі корисні для організму – ви дуже здивуєтеся

Пенсіонерам заблокують банківські картки: хто під загрози і як не залишитися без грошей

Показати ще

Для користувачів мобільного зв'язку це означає, що їм слід очікувати на поступове підвищення цін, особливо на пакети з великими обсягами даних, оскільки оператори прагнуть забезпечити енергетичну незалежність своїх мереж.

Читайте також:

Не лише комуналка та продукти: в Україні сильно подорожчає інтернет

Тарифи на тепло підвищать з 1 жовтня

Чим здивує жовтень: тарифи злетять не лише на комунальні послуги