В Україні споживачів попереджають про можливі штрафи за фальсифікацію лічильників комунальних послуг, особливо у зв'язку з тим, що наразі проводяться перевірки газового обладнання та лічильників.

Нещодавній випадок у Запоріжжі наочно демонструє наслідки таких порушень. Після перевірки, проведеної «Запоріжгазом», споживача було оштрафовано на 99 289,35 грн за фальсифікацію лічильників та додаткову невраховану витрату «блакитного палива». Суд також зобов'язав особу сплатити 3000 грн судових витрат, а справа розглядалася за його відсутності.

Проблема виникла, коли інспектори виявили, що на газовому лічильнику відсутня заглушка, що змусило їх уявити, що споживач втрутився в роботу приладу, щоб сфальсифікувати свідчення.

Перевірка газу у будинку, фото: youtube.com

Лічильник було відправлено на експертизу, і було встановлено, що доступ до лічильного механізму лічильника міг дозволити споживачеві зупинити прилад, що призвело до неврахованого споживання газу.

Ця справа є попередженням усім споживачам: будь-яке фальсифікування приладів обліку, навіть незначне, може призвести до суттєвих штрафів та судового розгляду.

Популярні новини зараз

Можливості та гроші посипляться з усіх щілин: знаки Зодіаку, які зможуть розбагатіти у жовтні 2024 року

Садили троянди, а виросла... шипшина: чому так відбувається і як цього недопустити

Доленосне рішення ЗСУ: якою тепер буде мобілізація для чоловіків 50+

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Показати ще

Щоб уникнути подібних штрафів, дуже важливо переконатись, що всі лічильники комунальних послуг перебувають у належному робочому стані.

Читайте також:

З жовтня почнуть надходити додаткові платіжки за газ

При поході в магазин захопіть корвалол: головні продукти дозволять лише "вибрані"

Від платіжок серце застигне: як зміняться тарифи на газ, воду та світло з 1 жовтня