Пенсійне законодавство України встановлює певні умови, яким мають відповідати громадяни, щоб забезпечити бажаний розмір пенсії після виходу на пенсію.

Як повідомляє «znaj.ua», стаж роботи та офіційна заробітна плата безпосередньо впливають на розмір пенсійних виплат. Для тих, хто прагне отримувати пенсію у розмірі 20 000 гривень, вимоги є особливо високими.

Чим більше страхового стажу накопичує людина і чим вища його офіційна заробітна плата, тим більше у неї шансів отримати суттєву пенсію.

Проте мінімальний стаж роботи щорічно збільшується. До 2025 року для виходу на пенсію у віці 60 років потрібно не менше 32 років стажу роботи.

Пенсіонери

Для тих, хто має середню зарплату та 35 років стажу роботи, оцінки передбачають скромну пенсію у розмірі близько 4700 гривень. За 40 років стажу пенсія може збільшитися приблизно до 5400 гривень.

Популярні новини зараз

Отримаєте не лише ранній, а й величезний урожай: як правильно висадити цибулю восени

Кисло-солодкі баклажани, які підійдуть до будь-якої страви: рецепт пікантної закуски

Доленосне рішення ЗСУ: якою тепер буде мобілізація для чоловіків 50+

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Людина, яка отримує зарплату вдвічі більшу за середню, близько 33 000 гривень, могла б розраховувати на пенсію близько 9 500 гривень. Однак отримати пенсію у 20 000 гривень набагато складніше.

Для цього потрібно накопичити не менше 35 років страхового стажу та мати стабільну офіційну зарплату 65 000 гривень протягом усіх трудових років.

Читайте також:

Пенсіонери "оніміють" через нові вимоги: якщо не зробити, то позбавлять пенсії

ПФУ розповів, як пенсіонери можуть збільшити свої виплати: це може зробити кожний

Пенсіонерів почали штрафувати: з кого "здеруть" понад 10 тисяч гривень