Польський уряд пропонує посилити покарання за порушення правил дорожнього руху, щоб підвищити безпеку на дорогах і запобігти безрозсудному водінню, як повідомляє «polskieradio24».

Перевищення швидкості (перевищення ліміту більш ніж удвічі), водіння без прав чи участь у нелегальних перегонах класифікуватимуться як злочини, а чи не як провини.

Водіння в стані алкогольного сп'яніння, як і раніше, каратиметься суворо, з можливістю конфіскації транспортного засобу.

Конфіскація транспортного засобу для незастрахованих автомобілів:

Існує пропозиція щодо конфіскації транспортних засобів, якщо власник не оформив обов'язкове страхування цивільної відповідальності.

Ця модель ґрунтується на британському законодавстві, згідно з яким автомобілі можуть бути конфісковані, якщо вони залишаються незастрахованими протягом тривалого періоду.

Популярні новини зараз

До ТЦК бігти не потрібно, можете зробити це і в туалеті: українцям готують нововведення у мобілізації

Українцям у Польщі приготуватися: конфіскуватимуть авто і штрафуватимуть

Приберіть листя з городу, але не викидайте: як і де це може стати в нагоді

Готуватимете каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею

Показати ще

Поліція Польщі

Посилення покарань для порушників дорожньо-транспортних пригод:

Рішення уряду про посилення покарань послідувало за трагічним випадком у Варшаві, коли водій, який перевищив швидкість, спричинив смерть члена сім'ї та серйозні травми для інших. Водієві, який втік і був пізніше заарештований, загрожує до 12 років ув'язнення.

Чинні правила у Польщі:

З березня 2024 року закони дозволяють конфіскацію транспортних засобів у водіїв з рівнем алкоголю в крові вище 0,5 проміле, навіть якщо аварію не викликали.

Штрафи за незастраховані транспортні засоби були підвищені 1 січня 2024 року, прив'язані до мінімальної заробітної плати, та досягли 8484 злотих за затримки в отриманні страховки понад два тижні.

Читайте також:

Нові штрафи вразять українців: вже й сюди дісталися

Величезний штраф за світло: українців змусять заплатити втричі більше та розорять на комуналці

Водіям приготуватися: штрафуватимуть на 34 тисячі гривень – доведеться продавати чи міняти авто