Стало відомо, що у Росії у віці 62 років помер заслужений артист РФ Роман Мадянов. Найбільшу популярність йому принесли фільм "Левіафан" Андрія Звягінцева та серіал "Солдати".

Однією із перших цю трагічну новину повідомила телеведуча Катерина Стриженова у своєму телеграм-каналі.

За даними російських ЗМІ, причиною смерті актора стала онкологія. Відомо, що він уже кілька років лікувався від раку легень, а у серпні його стан погіршився. Улюбленця публіки госпіталізували, а спектаклі за його участю довелося скасувати.

Роман Мадянов почав зніматися у кіно ще школярем. Ще б пак, його батько працював режисером на телебаченні і часто брав сина на роботу. Там на хлопчика звернули увагу помічники режисерів, і в 1971 році він знявся в епізодичній ролі у фільмі Інеси Селезньової "Переклад з англійської". Вже за два роки Роман Мадянов знявся в головній ролі в екранізації повісті Марка Твена "Пригоди Гекльберрі Фінна" - картині "Зовсім зниклий" Георгія Данелії. Його партнерами по фільму стали Євген Леонов та Вахтанг Кікабідзе.

У 1984 році закінчив Державний інститут театрального мистецтва (ГІТІС). Ще студентом Роман Мадянов почав грати на сцені Московського театру імені Маяковського. У цьому театрі він прослужив до 2023 року.

Крім того, Мадянов дуже багато знімався у кіно, він зіграв у більш ніж 100 фільмах та серіалах.

Популярні новини зараз

Ось чому город наших бабусь давав неймовірний урожай: секрети удобрення восени

Чергова атака на енергетику: Шмигаль розповів, куди потрапили ракети росіян 26 вересня і як це вплине на відключення світла

Осінь - ідеальний час для цього добрива: город плодоноситиме, як шалений

Відстрочка від мобілізації закінчиться цієї осені: ТЦК ошелешили українців

Показати ще

Серед картин за його участю - "Легенда № 17", "Копійка", "Левіафан", "12", "Стомлені сонцем 2", "Монах і біс". Крім того, він знімався в серіалах "Солдати", "Єсенін", "Штрафбат", "Бідна Настя", "Угрюм-річка", "Жила-була одна баба", "Зулейха розплющує очі" та інших.

Роман Мадянов - чотириразовий лауреат премії "Ніка" за найкращу чоловічу роль другого плану, дворазовий лауреат премії "Золотий орел": за найкращу чоловічу роль (фільм "12") та за найкращу чоловічу роль другого плану (фільм "Левіафан").

Після початку повномасштабної війни в Україні він підтримав політику Кремля. Незгодних з нею акторів, які виїхали з Росії, він назвав зрадниками і заявив, що на них чекає "дуже сумне майбутнє".

Читайте також:

Що означає, якщо вам наснилася померла людина і що потрібно зробити: народні прикмети

Видадуть бумеранги та списи: Путін наказав вербувати африканські племена для атаки по Україні

Життя після смерті: вчені з'ясували, скільки часу людський мозок зможе існувати без кисню