Триваюча війна та економічна криза в Україні зробили тарифи на комунальні послуги нагальною проблемою для багатьох громадян. За словами Івана Москалика, заступника мера Кременчука, тарифи на комунальні послуги можуть суттєво зрости на 75% від нинішнього рівня після зняття обмежень. Про це повідомляє «znaj.ua».

Хоча мораторій на деякі підвищення тарифів діє з 2022 року, Москалик попереджає, що скасування цієї заборони може призвести до значного зростання витрат на комунальні послуги, що може стати серйозним фінансовим тягарем для багатьох сімей, які й так зазнають труднощів.

Він зазначив, що поточні тарифи, що охоплюють такі послуги, як опалення та водопостачання, не відображають фактичних економічних витрат.

Комуналка

Таким містам, як Кременчук, довелося використати бюджетні субсидії для покриття частини розриву між реальними витратами та тарифами, але цієї допомоги недостатньо для покриття повного дефіциту.

Москалик наголосив, що для забезпечення безперервної роботи та розвитку комунальних послуг необхідне підвищення тарифів на 75%. Однак це підвищення буде реалізовано лише після скасування військового стану та закінчення мораторію на підвищення тарифів.

Популярні новини зараз

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Проріджування, мульчування, профілактика та підготовка до зими: обов'язково зробіть це з кущами малини

Українців, які виїжджають до Польщі, попередили про важливе нововведення

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Показати ще

Перспектива такого різкого зростання витрат вже викликає занепокоєння серед українців, оскільки багато хто побоюється, що вищі рахунки за комунальні послуги стануть непідйомними, особливо в період економічної нестабільності.

Читайте також:

Про це мовчать: як платити за світло майже втричі дешевше – комуналка стане не страшною

Суми в платежах за комуналку вразять: "гості" постукають у будинок кожного і вимагатимуть гроші

Стосується всіх, у кого стоїть бойлер: про це багато хто не знає і переплачує за комуналку