Вже найближчим часом народні депутати можуть ухвалити штрафи за перевищення допустимого рівня шуму транспортними засобами.

Для водіїв це означатиме, що якщо їхні транспортні засоби перевищуватимуть допустимий рівень шуму, то фінансових втрат не уникнути. Насамперед це торкнеться тих власників авто та мототранспорту, які збільшили потужність мотора за рахунок конструкційних переробок ТЗ.

Кажуть, цей захід спрямований на посилення відповідальності та дотримання встановлених норм щодо шумового забруднення.

"До недавнього часу боротися з надто "шумними" авто- та мотовласниками було складно технічно. Не було необхідної апаратури, яка робила б виміри та виділяла надто гучний транспортний засіб у потоці машин. На щастя, зараз ситуація змінюється на краще", - кажуть. народні обранці.

Розмір покарання передбачається встановити на рівні 17000 грн.

Штраф за повторне перевищення шумових норм передбачено вищим - 34 000 гривень. Крім того, водіям може бути позбавлено права керування транспортним засобом на строк від 3 до 6 місяців.

Популярні новини зараз

Українцям призначатимуть ліки за новими правилами: які тепер діють обмеження

Гірчиця та фацелія – не єдині: який сидерат допоможе відновити родючість ґрунту

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Хитрість, яка вас здивує: навіщо наші бабусі тримали у шафі активоване вугілля

Показати ще

У МВС нововведення вітають. Там кажуть, що водії галасливих авто та мотоциклів заважають іншим громадянам, особливо коли проїжджають під вікнами житлових будинків у нічний час. Також різке ревіння двигуна може відволікти інших водіїв і призвести до аварійної ситуації на дорозі.

Більше того, посилює ситуацію те, що "під час воєнного стану такі шумові звуки схожі на звуки ворожих безпілотних летальних апаратів". Чим створюють уявлення про авіаційну та ракетну небезпеку, "відволікаючи Збройні сили та правоохоронців".

Читайте також: