За словами метеоролога Ігоря Кібальчича, цього тижня в Україні очікується аномальна спека з рідкісними опадами в деяких районах, повідомляє "Meteoprog".

Кібальчич пояснив, що розвиток циклонічної активності над Центральною та Західною Європою призведе до того, що на території України домінуватимуть південні та південно-східні повітряні потоки.

"За рахунок такої атмосферної циркуляції, до нас почне надходити тепле повітря з Туреччини та країн Балканського півострова", - зазначив він.

Щодо опадів, то істотні опади найближчими днями малоймовірні, хоча в західних регіонах часом можливі помірні зливи.

Прогноз погоди на 23 вересня:

На початку тижня в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Денна температура коливатиметься від +23°C до +29°C, прохолодніші умови будуть на крайній півночі та в Карпатах, де температура коливатиметься від +18°C до +23°C.

Популярні новини зараз

Прокляття "Моєї прекрасної няні": за Заворотнюк пішла ще одна легенда серіалу. Йому було лише 43

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Облизуватимете тарілку: рецепт м'яса з солодким болгарським перцем і молодими баклажанами

Показати ще

Прогноз погоди на 24 вересня:

"У вівторок, 24 вересня, завдяки впливу антициклону збережеться тепла та суха погода в більшості областей нашої країни", - прогнозує Кібальчич.

Осінь, фото з вільних джерел

Вітер буде слабким, 5-10 м/с. Вночі температура становитиме від +7°C до +12°C, у південних регіонах буде трохи тепліше, від +12°C до +17°C. Вдень температура по всій країні підніметься до +24°C та +29°C, у Карпатах температура знизиться до +18°C та +23°C.

Прогноз погоди на 25 вересня:

У середу, 25 вересня, у західних областях очікуються дощі, у деяких частинах Приазов'я короткочасні зливи. Вночі на Закарпатті та Карпатах можливі сильні дощі. У більшості інших регіонів буде сухо. Вітер із південного сходу посилиться до 7-12 м/с.

Нічна температура коливатиметься від +10°C до +15°C, опускаючись до +5°C до +10°C на північному сході. Денна температура трохи знизиться, досягнувши +21°C до +26°C, а в західних регіонах буде ще прохолодніше, де температура коливатиметься від +16°C до +21°C.

Хоча ця тепла вереснева погода може здатися незвичайною, вона не обов'язково означає м'яку зиму, пояснила Наталія Птуха із Українського гідрометеорологічного центру.

Вона пояснила, що прямого зв'язку між теплою восени та зимовими умовами немає. Незважаючи на рекордно високі температури за останній рік, Птуха попередила, що заморозки все одно будуть, хоч і можуть бути рідшими.

Читайте також:

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Повінь століття: чи накриє жахлива погода Україну після катастроф у ЄС – синоптики попередили

Готуємось до морозів: якою буде погода взимку у 2024-25