Очікується, що вартість вивезення сміття в Україні незабаром зросте, насамперед через різке зростання цін на пальне, вважає експерт із ЖКГ Крістіна Ненно.

Вона пояснила, що компанії з вивезення сміття важко справляються з поточними тарифами, оскільки високі витрати на паливо зробили це економічно невигідним. Це, швидше за все, означає, що підвищення тарифів на вивезення сміття є неминучим.

Комуналка

Ненно позначила два можливі варіанти розвитку подій: або тарифи зростуть, або частота вивезення сміття скоротиться. В останньому випадку мешканці можуть зіткнутися з більш тривалими інтервалами між вивезеннями сміття, наприклад, один раз на тиждень замість звичайних трьох. Це може призвести до накопичення відходів, особливо в багатоповерхових будинках.

Мусоровоз

Водночас, народний депутат Олексій Кучеренко зазначив, що немає необхідності підвищувати тарифи на електроенергію та газ у найкоротші терміни, оскільки поточні ціни вже відображають ринкову собівартість. Проте Кабінет міністрів все ще може переглянути та ухвалити рішення щодо цих цінових нормативів.

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Читайте також:

Щоб узимку не переплачувати за комуналку: обов'язково зробіть це перед опалювальним сезоном

Тарифи на комуналку потужно скоригували: які платежі змінили найбільше

Українцям безкоштовно роздадуть квартири: оплачуйте лише комуналку, і вона ваша